Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Megvennetek nagyon regi...

Megvennetek nagyon regi szakacskonyvek ujranyomtatott valtozatat?

Figyelt kérdés
Van vagy 8-10 haboru elotti szakacskonyvem, van ami az 18-as evek kozepebol valo. Arra gondoltam, hogy kiadnam oket ujranyomtatott valtozatban, mert a szerzoi jog mar lejart roluk. De nem tudom mekkora lenne a kereslet. Ezek eleg ritka konyvek ( lomizasbol vannak, direkt nem mentek a vaterara) de nem tudom, mennyit adnanak ki erte az emberek. Ha eredeti birotas, lapmeret... Az dragabb akar 3-4000 ft-ba is kerulne. Az olcsobb (ponyva) kiadas lenne, de az nem mutatos. Azinkabb ilyen gerinctelen ( ragasztott) konyv lenne. Igy azt ki lehetne hozni egy 1000 ft-bol.

2015. nov. 6. 13:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha jo receptek vannak benne akkor igen. Ha csak az az "erénye", hogy régi akkor nem.
2015. nov. 6. 14:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
őszintén: nem valószínű, mert én úgymond a korszerű, modern, egészséges ételeket szeretem. de ahogy az 1. írja, attól függ, vannak-e benne különleges receptek.
2015. nov. 6. 16:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, bár nekem az eredeti kiadás az érdekesebb...

A receptek viszonylag kevésbé érdekelnének belőle, túl speckó az étrendem s egyéni az ízlésem, magam szoktam kreálni a recepteket, de vannak szakácskönyvek, amik olyan jóízűen írnak, tanácsokat tartalmaznak, némelyik pedig komplett kis esszéket ír, prózai ódákat némely étel dícséretére... Azokat nagyon szeretem olvasni, hisz élmény :) Hozzá a kis illusztrációk... Van hangulata a régi szakácskönyveknek :)

S azért érdekes is olvasni a régi idők receptjeit... Bepillantást nyerhetünk úri házak újévi menüsorába is...

Könyvnél ritkán érdekel a kinézet, illetve annyiban igen, hogy sokkal jobban szeretem a régi stílusú, barnább lapokat, mint a hófehéreket. Néha persze nem így van, de semmi bajom a régi olcsó könyvtáras regényeimmel vagy azzal a remek Tömörkény könyvvel, amit a háborúban nyomtak és minden lapja kicsit más méretű :) Szeretem és tisztelem a jó könyveket s főleg a belbecs számít.

2015. nov. 6. 17:37
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

Régi szakácskönyvet csak akkor vennék meg, ha legalább is eredeti kinézete van, vannak benne használható, érdekes receptek és nem túl drága.

Ponyva-kiadásként semmi esetre sem.

2015. nov. 6. 18:59
 5/6 anonim ***** válasza:
82%

En igen ha erdekes es jo receptek vannak benne

Keress meg egy kiadot es probalkozz

2015. nov. 6. 19:53
 6/6 Kiss Gerzson ***** válasza:
Én azt tanácsolom, ne te add ki, csak ha értesz a könyvkiadáshoz. Nagyon el lehet úszni a nyomdával, a bekerülési költségekkel, aztán ott a terjesztés, ami kapásból elviszi a fogyasztói ár felét, ha meg nem terjeszted a nagyokkal, nem fogsz tudni eladni belőle annyit sem, hogy az ára visszajöjjön. Ha drágán árulod: az a baj, azért nem veszik meg. Ha olcsón, akkor ráfizetsz. Ha ezek ellenére mégis belevágsz, feltétlenül konzultálj szakemberekkel, és szerintem semmiképpen se a saját pénzedet tedd bele, inkább szerezz támogatást. Komoly cégek is elúsztak már sok-sok millióval, mert rosszul becsülték fel a piacot.
2015. nov. 10. 21:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!