Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a húsgolyó és...

Mi a különbség a húsgolyó és a húsgombóc között?

Figyelt kérdés
Van egyáltalán?
2015. okt. 30. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálam husgolyo hús és fűszerek, a húsgombócba pedig kerül rizs vagy zsemlemorzsa.
2015. okt. 30. 19:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ki mit ért alatta, nincsenek kőbe vésett szabályok.

Annyi hogy hagyományosan a húsgombóc alatt a mi (magyar) gasztronómiai kultúránkban általában ezt a klasszikus paradicsommártásos, vagy egyéb mártásos, rizzsel összekevert gombócot értjük.

A golyó meg akármi lehet.

Lehet rizses is.

Lehet zsemlés is. (majdnem, mint a fasírt, csak másképp készítve)

Lehet akármi mással kilazítva, a kölestől kezdve a gerslin át a szódabikarbónáig, bármi.

Szóval ezek elég messze állnak egy standard étel névtől , adott helyen kell rákérdezni, hogy ez mit takar, félreértés elkerülése végett.

2015. okt. 30. 19:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, a húsgolyó sült, a gombóc meg főtt étel.
2015. okt. 30. 19:18
 4/5 anonim ***** válasza:
80%
Méret, fűszerezés, összetevők.
2015. okt. 30. 19:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a húsgombóc amiben rizs van, és főtt, valami mártással, a húsgolyó meg csak hús, jóval kisebb, kb. diónyi, és olajban sült.
2015. okt. 30. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!