Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen arányban készíted a...

Milyen arányban készíted a hosszú kávét?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, amit a filteres kávéfőzőn kell főzni.

Mondjuk fél liter víz, 5 púpos teáskanál kávé? Vagy ez így nagyon gyenge?

2010. márc. 18. 06:43
 1/3 anonim válasza:

Ha a filteres kávéfözö az amelyikben pappirfilteren keresztül csorog le a forró viz egy üvegkannába - ahány csésze viz(általában ki van jelölve a viztartály oldalán)annyi mérce, kb egy jó púpos kanál, kávé + egy mérce még

Ez kb egy nem túl erös kávét ad, de függ a kávé pörkölésétöl is... Sötétebb pörkölés - teltebb iz

2010. márc. 18. 08:33
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Na ez jól hangzik, már csak két kérdésem van:

- Kétféle mennyiség van jelölve a kávéfőző kancsóján, attól függően, mekkora a bögre. Ilyenkor mi van?

- Illetve nem tudom, mi az a mérce. Ez egy adagolókanál? Mert én úgy örököltem a főzőt, és kanalam nincs hozzá.

Köszi!

2010. márc. 18. 10:45
 3/3 A kérdező kommentje:

...asszem közben rájöttem, hogy újra elolvastam. Szóval két bögre az három púpos kanál, és addig töltöm vízzel, ahol a kettes vonalka van. Ha a magasabb vonalkát választom, akkor hígabb lesz.

Nagyon köszi a választ!

2010. márc. 18. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!