A legtöbben miért szeretik jobban a lilahagymát a vörösnél?
Én odavagyok a vörösért..., a lilát viszont nem igazán kedvelem.
Persze, mindenkinek megvan a saját ízlése, de feltűnt/megfigyeltem, hogy igaz a fenti állításom.
Nem hiszem, hogy igaz lenne a fenti állításod. Énszerintem nagyságrendekkel kevesebben fogyasztanak az emberek lila hagymát, mint vöröset. Drágább is jóval.
Részben a kereskedelem hibája, hogy e kettőre szűkül le lényegében a választék, s ez is egyszerűsített, hiszen vörösből is van sokféle.
Így amit előttem írtak, sem teljesen igaz. Van olyan vöröshagyma, ami édeskés, alig csíp. Van olyan, ami rettentő intenzív. De lila hagymában is találsz nagyon durva szagút és ízűt.
Főzni vöröshagymával szoktam, annak azért általában intenzívebb íze van. Salátákba, vagy egy jó kacsazsíros, esetleg velős kenyérhez viszont jobb a lilahagyma (esetleg póré, vagy újhagyma), az íze és a külleme miatt is.
Be kell valljam, láttam már többféle hagymát, de nem próbáltam ki őket, lehet, be kéne pótolnom.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!