A szőlőcukor hízlal? Lehet "túladagolni"? Mennyit érdemes belőle enni naponta?
Figyelt kérdés
2010. márc. 17. 19:42
1/5 anonim válasza:
A szölöcukor ugyanannyira hizlal, mint a másik cukorféleségek. Mivel nem gyógyszer, ezért nem lehet túladagolni. Annyit eszel, amennyi jól esik, de ha tulzásba viszed, akkor igencsak meg fogsz hizni.
2/5 anonim válasza:
A szőlőcukor az izmok egyik legfontosabb építőanyaga. Tehát ha mozogsz is rendszeresen (akármit), akkor sokkal kevésbé hízlal, mert az izmaidba épül be. Míg a répacukor nem képes erre. Nem tudom, mennyire hízlal, hogyha nem mozogsz semmit.
3/5 anonim válasza:
"mert az izmaidba épül be" - és nem a zsírszövetbe.
4/5 anonim válasza:
Még annyi jutott eszembe, hogy a szőlőcukor kell az agy jó reakcióképességéhez, tehát ha szellemi munkát végzel, valamennyi szőlőcukrot elhasznál az agyad. Így az a mennyiség sem a zsírba épül be. Testépítők az edzés után fogyasztják, ha edzés után egy órán belül megeszel elegendő szőlőcukrot, akkor nem lesz izomlázad, mivel tudtad táploálni az izmod növekedését. Ilyenkor jót tesz a szőlőcukor, persze valószínű ez is hízlal, ha nem edzés után eszed, és eltúlzod a mennyiséget. (Edzés után nehéz eltúlozni a mennyiséget. Én azt hittem, a mazsolában lévő szőlőcukor is elég, úgyhogy megettem 30 dgk mazsolát, de nem volt elég, mert még két napig alig bírtam járni, olyan izomlázam volt egyszer. Azóta megtanultam, hogy egy intenzív edzés után ezt nem kell sajnálni.)
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos információkat!
2010. márc. 29. 17:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!