A tojás hűtőben mennyi ideig áll el?
Azt olvastam, az őszi tojások elállnak akár tavaszig is, kamrában.
Én soha nem tartom hűtőben a tojást, viszont kb. 3-4 héten belül mindig elfogytak eddig... Soha nem volt baj egyikkel sem. Hetente akár 80-90 tojást is megeszünk, ha van elég, van némi tapasztalatunk benne :)
Szinte kizárólag háztól vesszük a tojást.
Szerintem elég könnyű megállapítani, büdös-e a tojás, illetve szétesik-e. A vizes megoldásról hallottam már, de nekem felesleges macera. Az eleve nem egyben levő sárgája jó jel s az egyre erősebb bűz. A gyanús, de még nem egyértelmáen rossz tojásokat a macskának adom, de ilyen is nagyon kevés van, évi 1-2 darab? Ritka a rossz tojás, elállni pedig azért el tud egy ideig, még főzve is hetekig ehető nem túl meleg szobában tartva, ha rajta van a héja.
Nem a baktériumok miatt jön fel a tetejére, te jó ég....
Van egy levegőbuborék a tojás belsejében. Minél frissebb a tojás, annál kisebb ez a buborék. Az idő elteltével a buborék benne csak növekszik, ezáltal előbb még csak a pohár vízben csak lebegni fog, majd sok idő elteltével már a tetején fog úszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!