Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ugye, hogy így igazságos a...

Ugye, hogy így igazságos a torta elosztása?

Figyelt kérdés
Van két 50 kg os lány, ill egy 100kg os fiú. A fiú kap egy felet, a lányok pedig egy-egy negyedet.

2015. okt. 19. 13:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Elég fura társaság lehet, ha ennyit tud enni mind a 3 tag.

Az is fura, hogy mindegyik ennyire szereti a tortát.

Én egy szeletet tudok megenni, ha valami isteni finom, akkor max. két szeletet. És szerintem ezzel a legtöbb ember így van.

Egy tortából általában egy egész család, vendégsereg tud enni, mivel nem csak 3-4 szeletes. Ti meg 3-an veszekedtek rajta?

Olyan meg nincs, hogy igazságos. Mivel nem biztos, hogy mindenki ugyanúgy szereti vagy ugyanannyit tud enni.

Egyébként meg ha vita van, egyenlően osztanám el, nem kilóra :)

2015. okt. 19. 13:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem az. Az ételt nem szokták testsúlykilogrammra osztani. Meg hát ez most milyen alkalom? Vendégségben általában felszeletik a tortát, és mindenki vesz egy szeletet. Aki kér még, az vesz még egyet. Ha nem olvasnám a testsúlyokat, akkor azt hinném, veszekedő ovisokról van szó.
2015. okt. 19. 14:04
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
Másrészt a 100 kg-osnak lényegesen kevesebbet adnék, max. 1 szeletet, éppen elég dagi már ahhoz, kezdjen el fogyózni, és ne a fél tortát akarja befalni!!!
2015. okt. 19. 14:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3: Igazad van :D
2015. okt. 19. 14:07
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

ez valami matek feladvány..?

ha a kérdés komoly..akkor senkivel sem kivételeznék,hanem igyekeznék egyformákat vágni és ha még kérnek, és van,akkor kapnak

2015. okt. 19. 14:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Na de kié lett a hab a tortán?
2015. okt. 19. 14:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A tortát felszelném , nyitásnak kettő szeletet kapna mindenki , én is . A maradékot a reklamálók képébe csapnám .
2015. okt. 19. 14:58
 8/11 anonim ***** válasza:
61%

Nem, nem kilóra szokás osztani. De a többiek már mindent leírtak.

Ha mind sok tortát akar, akkor harmadolva igazságos, illetve nekem számítana, hogy ki az ünnepelt.

A súlyra alapozás igazságtalan. Ha mondjuk nagy hájat fejlesztek, miért jár nekem több élvezet (vagy szenvedés, ha szénhidrátmérgezést kapok a tortától, bár akkor minek ettem meg)?

Aki szerint fél torta sok: lehet, hogy ez minitorta :)

S a 100 kilós nem feltétlenül hízik tőle, lehet, hogy egy izmos, aktív ember, akinek napi 4-5000 kcal kell, persze egy átlagos torta nem ideális energiabevitel.

De nem tudjuk a torta összetételét sem.

2015. okt. 19. 16:06
 9/11 anonim ***** válasza:
84%

nem, nem igazságos. ahogy írták: 3 felé.

nagyon bántó lehet, hogy neki többet adnak...

2015. okt. 19. 16:35
 10/11 anonim ***** válasza:
60%

Ha a 100 kg-os egy izmos, aktív ember, akkor az inkább egy jófajta bográcsos pörköltet + 1-2 pofa sört fog kérni...

egyébként is a kérdező szerint a 100 kg-os fiú és nem felnőtt ember!!!

2015. okt. 19. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!