Soha többé nem ehetek felvágottakat?
Boltban szinte kikerülhetetlen a tartósítóval készült felvágott.
Piacon, megbízható termelőtől vegyél, a már említett hagyományos érlelésű füstölt árut,esetleg disznóvágáskor háztól hurkát, kolbászt, disznósajtot , egyebeket.
A gyári készítmények a hosszabb eltarthatóság miatt tartósítószerrel készülnek és még egyéb, ki tudja milyen összetevőkkel.
Húsféléket ehetsz, ha jól értem, csak gyári, tartósítószerekkel készült készítményeket nem.
A legegyszerübb, ha otthon készítesz magadnak ilyesmiket: húst/ fasirthúst (különféle füszerezésben, föként kenyér-zsömle nélkül) egyben megsütni és utána szeletelni, ahogy a felvágottakat is szokás. Ehhez semmiféle tartósítószer nem kell, csak egy kis kreativitás (vagy szorgalom a neten megkeresni neked megfelelö recepteket)
Ha nagyobb adagot készítesz, akkor adagokban le tudod fagyasztani és aígy nem kell hetekig ugyanolyat enni, kellö változatosságot tudsz magadnak viztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!