Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Soha többé nem ehetek felvágot...

Soha többé nem ehetek felvágottakat?

Figyelt kérdés
Betegségem miatt a felvágottakat, virslit, kolbászt, májkrémet a benne levő tartószítószer miatt nem fogyaszthatom. Májkrémet tudok csinálni, kolbászt esetleg veszek házit a piacon, egybe lesütök húst, de ez elég kevés választék. Lehet kapni valahol olyan felvágottat, ami nem tartalmaz tartósítószert?

2015. szept. 21. 17:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Hagyományos füstölt, érlelt sonkák? Szalonna?
2015. szept. 21. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Boltban szinte kikerülhetetlen a tartósítóval készült felvágott.

Piacon, megbízható termelőtől vegyél, a már említett hagyományos érlelésű füstölt árut,esetleg disznóvágáskor háztól hurkát, kolbászt, disznósajtot , egyebeket.

A gyári készítmények a hosszabb eltarthatóság miatt tartósítószerrel készülnek és még egyéb, ki tudja milyen összetevőkkel.

2015. szept. 21. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Jó nagy bajban vagyok akkor, mert sem szalonnát, sem füstöltet nem ehetek.
2015. szept. 21. 20:08
 4/9 lencsefőzelék ***** válasza:
73%
Rengeteg húsmentes étel van, amikben nincs tartósítószer, ráadásul egészségesebbek is. Zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, olajos magvak, gabonafélék. Ha ezekből az alapanyagokból házilag készítesz valamit, azokban nem lesz tartósítószer.
2015. szept. 21. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm "lencsefőzelék", ezeket tudom, de itt pont arról van szó, hogy nagyon szeretem a húst.
2015. szept. 22. 00:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Ja és olajos magvakat, vagyis semmilyen magvakat nem fogyaszthatok!
2015. szept. 22. 00:54
 7/9 anonim ***** válasza:

Húsféléket ehetsz, ha jól értem, csak gyári, tartósítószerekkel készült készítményeket nem.


A legegyszerübb, ha otthon készítesz magadnak ilyesmiket: húst/ fasirthúst (különféle füszerezésben, föként kenyér-zsömle nélkül) egyben megsütni és utána szeletelni, ahogy a felvágottakat is szokás. Ehhez semmiféle tartósítószer nem kell, csak egy kis kreativitás (vagy szorgalom a neten megkeresni neked megfelelö recepteket)


Ha nagyobb adagot készítesz, akkor adagokban le tudod fagyasztani és aígy nem kell hetekig ugyanolyat enni, kellö változatosságot tudsz magadnak viztosítani.

2015. szept. 22. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a darált húsos ötletet!.:)
2015. szept. 22. 15:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Szivesen. A neten van rengeteg hústekercs, töltött fasirt recept, föként hidegtálként.
2015. szept. 22. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!