Diót lehet krumplis zsákban tárolni, nem penészedik be?
Padláson és száraz kamrában szoktuk kiterítve tárolni, és úgy soha semmi baja nem volt. De most kevés a hely, arra gondoltam abban a bizonyos piros hálós krumplis zsákba teszem.
Valaki tárolja még ilyen zsákban? Nem fülled és penészedik be a közepe, ahova már kevesebb levegő jut be?
(Mert ha nejlonban vagy vödörben áll 1-2 napig, akkor ott látszik, hogy rendesen párolog... Persze így nem is szoktam tárolni, csak ideiglenesen összeszedéskor van abban.)
Nos, ki mit tapasztalt e téren?
A héja kívül száraz, de belül nyilván egy ideig nedves lehet, hisz friss, idei dió... Helység meg persze hogy száraz.
Amúgy te így tárolod? Már romlott is el neked???
Nemhogy krumpliszsákban, kenderzsákban sem penészedik be, ha száraz helyen van, és levegőzik.
Vödörbe, nejlonzsákba sose szedj, tárolj diót, ott befülled! Szedd fonott kosárba vagy zöldségesládába.
Én mindig raschelzsákban tárolom, a diók között jól jár a levegő, nem tud befülledni.
Mondjuk, én egy darabig szabadban, tető alatt tartom, hogy a légmozgás kivigye a párát, csak utána kerül zárt térbe.
Hát ez az Utolsó... nekem most nincs nagyon lehetőségem kiterítve tartani, max felszedés után 1-2 napot...
Nem lenne a kérdésem, ha hosszabb ideig ezt meg lehetne oldani, mert tudom, akkor már nem fülled össze. De így meg nem tudom, mert akárhogy is befér a levegő a réseken, félek, kevés az... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!