Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szoktatok fánkot sütni? Mit...

Szoktatok fánkot sütni? Mit ronthattam el?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Most tanulok sütni, főzni. Sajnos senki nincs, aki ebben segíthetne nekem, így a netről tanulok.

Főzni tudok, gondoltam ideje megtanulni, pogacsát meg fánkot sütni.

Vettem gyúródeszkát, nyújtófát és lelkesen neki estem egy netes recept alapján. Meg is csináltam, de valamit nagyon elbakizhattam, mert ízre ugyan olyan, mint a fánkok, de nem lett duci, nagyon lapos maradt.

Mit bakizhattam? Segítenétek? Arra gyanakszom, hogy túl vékonyra nyújtottam szaggatás előtt a tésztát. Utólag láttam egy másik receptnél, hogy ujjnyi vastagra kell nyújtani, én vékonyra nyújtottam. Lehet ez a baki?


Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek, aki megtisztel a válaszával!


2015. szept. 10. 17:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Valószínüleg az volt a gond, hogy egyrészt túl vékoynra nyújtottad, másrészt szaggatás után nem kelesztetted újra meg.

De ha ízre jó lett, akkor a kinézete kevésbé probléma, fordítva rosszabb lett volna.


Sok sikert a továbbiakban is!

2015. szept. 10. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A kelt tészta általában az élesztőnél bukik meg,illetve az olaj magasságánál.Élesztőt felfuttatni csak langyos tejben szabad,nem lehet sem meleg,sem hideg.Sütni pedig bő,magas olajban,hogy elég helye legyen megnőni.5-6 centi olaj minimum kell.Én sosem kelesztem duplán,mindig sikerül.
2015. szept. 10. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha megkelt a tészta, akkor szerintem is az lehetett a baj, hogy túl vékonyra nyújtottad. Vagy miután kiszaggattad, nem kelesztetted még egy kicsit.
2015. szept. 10. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azért egy újjnyinál vastagabbra hagyom, aztán pohárral kiszaggatom és kiszaggatva is még kel egy kicsit.A közepébe nyomj egy gödröt az ujjaddal és nagyon sok olajba tedd.Titka, hogy egyik oldalát kis lángon, fedő alatt másik oldalát nagy lángon fedő nélkül süsd!
2015. szept. 10. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Meggyúrtam, hagyni állni 30 percet, aztán kinyújtottam, kiszagattam, megint hagytam egy kis időt állni. Akkor az lesz a baj, hogy nagyon vékonyra nyújtottam, mert az olajjal sem volt baj, bő olajban sütöttem.


Na mostmár csak azért is csinálok még egy adagot a héten, nem hagy nyugodni. :) Az ízzel nincs baj, a párom így is tömi befelé. :)


Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat! Hamarosan újra kipróbálom és írok milyen lett.

2015. szept. 10. 20:03
 6/10 anonim ***** válasza:

Fánk témában én sem voltam a helyzet magaslatán.


[link]


Ez viszont tökéletes lett!!! :))

2015. szept. 11. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Klassz recept ez is, de nekem az a vagyam, hogy mindent meg tudjak sütni, akkor leszek igazi "háziasszony".
2015. szept. 12. 13:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Van vagy ötszázféle fánkrecept, mindet tuti nem fogod megtanulni megsütni. :D

Meg millióféle más süti. Kizárt, hogy a világon mindent meg tud sütni. Úgyhogy lényeges, hogy olyan receptet válassz, amivel könnyen is boldogulsz, meg megfelel az ízléseteknek is.

2015. szept. 12. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk az tény, hogy a sütőporos fánk egyáltalán nem lesz olyan ízű, mint az élesztős.
2015. szept. 12. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem a fajtáira írtam a "mindent". Arra írtam, hogy nem csak az egyszerű piskótát és társait akarom tudni elkészíteni,mhanem minden olyan mást is, amit pl gyúrni kel, keleszteni......
2015. szept. 12. 13:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!