A hekknek hogy szedik ki a belső szerveit?
Amikor fagyasztott hekk-et veszek a piacon, akkor feje nincs, meg a farok úszója sincs.
De teljesen egyben van.
Részben kiengedem, megmosom, fűszerezem, stb ahogy a nagy könyvben meg van írva.
És úgy egyben megsütöm.
Amikor már kész és szétbontom, akkor csak a "csontváza" marad pluszban, a többi szép fehér hús.
Tehát kb. hely sincs ahol lenne a szív, a belek, és a többiek.
Se a hasi se a háti részen nincs felvágva, így még az sem lehet, hogy ott veszik ki a belsőségeket.
De akkor ott miért nem "nyílik" kicsit ki sütés közben?
Ha két oldalt csinálok bevágásokat, akkor azok szétnyílnak.
Találtam is egy ilyen képet ahol valaki ugyanígy sütötte.
Amit vásároltál az csak a farka, a törzsét leggyakrabban filézve árulják Nyugat-Európában.Magyarországra csak az olcsó farkát filézik.Átlagban 80cm-és hal!
12 fajt neveznek hekknek,és még az ízük sem egyforma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!