Ha reggelire, ebédre és vacsorára is eszek rizst, kialakulhat hosszútávon valamilyen allergia vagy intolerancia rizsre?
Emberek milliárdjai esznek reggelire, ebédre és vacsorára is rizst, sőt, szakévá desztillálva isszák is, vacsora után, kefélés előtt, némelik helyette is. Lehet, hogy van mellékhatása, mert feltűnően sárgák, de nagy többségüknek állítólag teljesen rendben van a mája, sőt, a japánoknak feltűnően magas az átlagélettartama, bár állítólag nem a risztől, hanem a zöldségektől, haltól, édes fűszerektől és a nehézétel-mentességtől.
A rizs fogyasztásának én egy mellékhatását észleltem: szörnyen meg lehet utálni. Négy évig voltam laktanyakoszton, és mióta kiment a divatból a fenyítési kötelező krumplipucolás, azóta az alapköret rizs, mintha a Ho Si Min seregében volnánk. Utána 4-5 évig rá se bírtam nézni a rizsre, de elmúlt, mostanság már megint megeszem. Gondolom, a minőség és a jó ízesítés ezt azért nagymértékben csökkenteni tudja, a bakakoszt nem az előbbiekről híres.
Én is nagyon sok rizst eszek kenyér helyett, viszont szoktam reggelire pl. vagy zabkását vagy köleskását enni édesen, ebédre/vacsorára pedig árpagyöngyöt ( gersli ), és a rizst is váltogatom, hogy fehér vagy barna rizst eszek-e.
Ezen kívül is van még gabona amit ehetsz: bulgur, amarant, hajdina...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!