Ti szoktatok enni nyers gyümölcsöt étkezés után vagy más étellel egyszerre? Vagy csak éhgyomorra?
Én azt nem értem, hogy almára mindig azt mondják, hogy ha két étkezés között eszed, az nem jó, mert csak éhes leszel tőle. Ha étkezés után eszed, akkor az meg az emésztésednek nem jó. Akkor mikor lehet enni? o.O
Amúgy én szoktam mással együtt is enni, meg étkezés után is. Még élek :D
#5: Evés előtt nem sokkal :) Illetve azért éjfélkor már nem éhezem meg tőle. Máskor azonnal és kegyetlenül.
Nos, én tegnap azt olvastam, hogy nagyon szénhidrátszegény étrendben fehérjével és zsírral együtt kell enni, hogy csökkentsük az inzulinválaszt... Amivel én személy szerint nem törődöm, pár gramm szénhidrátot tartalmazó gyümölcsnek eleve pici az inzulinválasza :)
Gyümölcsöt úgy eszem, ahogy jólesik, s ha egy mód van rá, nyersen (még jó, hogy többnyire pont úgy esik jól :D).
Rengeteget tettem az egészségemért, alig eszem meg valamit, gyümölcs se igen fér, de ami mégis, azt hadd egyem már úgy, ahogy akarom. A testemnek jólesik, nem hiszem, hogy gond lenne, ha nem magában eszem...
Egy időben gyümölcsöt reggeliztem, az meg a reggeli inzulinérzékenység alacsony volta miatt nem jó, s állítólag reggel inkább zsír kell, az epeürítés miatt...
Inkább csinálom, ahogy jólesik, komolyan.
Nem valami tudományos álláspont, de mit tehet egy laikus? :D
Na hát ezért rossz, ha az ember utánaolvas a dolgoknak :D Ne már más mondja meg, hogy nekem mikor esik jól a gyümölcs.
Meg ugye az egészséges kaják. Gondoltam a reggeli pohár tejemet lecserélem natúr joghurtra, mert hát ugye az egészségesebb,a tej meg fúúúj, hogyan is lehet inni ilyet...2 napig bírtam a joghurtozást, egész délelőtt hányingerem volt tőle. Szervezetemnek nem jött be ez a dolog, maradtam az egészségtelen tejnél :D Ugyanígy vagyok a zellerszárral is :D Ennél undorítóbb zöldség szerintem még nem nőtt a földön...pedig én adtam neki esélyt :D
Szerintem együk azt amit szeretnénk. Egyszer élünk :D Persze nem szemét kaján kell élni, de nehogy szenvednem kelljen minden étkezésnél és nehogy már azért ne egyek a májashoz almát, mert más szerint az nem jó :D
#7: A joghurtot sem tartom egészségesnek, bár jobbára tartózkodom, engem nem érdekel, se azt, se tejet nem eszem, legjobb.
A zellerszár érdekes dolog, nem visz rá a lélek, hogy megkóstoljam. Viszont a ketósok egyik szent grálja, az avokádó, ami gyümölcs, ahhoz képest kicsit zsíros és nem édes, van benne mindenféle jó, még poénos is... Na, azt nem tudom szeretni, próbáltam, nem ment. Van ez így.
Néha belefutok ilyen "10 szuperétel, amit mindennap enned kell" cikkekbe, csak a poén kedvéért elolvasom... Képtelenség, de amúgyis butaság az egész, vannak egészséges embercsoportok a földön, akiknek tökéletesen egymást kizáró az étrendjük :D
A testet mindenképpen érik káros hatások, van mechanizmusa, hogy tegyen ellenük. Természetesen ezzel nem szabad visszaélni és minden szemetet összeenni, DE ha a kis élvezetes gyümölcsevésünk esetleg egy icipicit ront a mutatókon (amik eleve nem lehetnek ideálisak, a világ nem ilyen), akkor mi van? Nem oszt, nem szoroz, viszont jobb a közérzetünk egy kicsivel... Vagy ezt már írtam az előző hozzászólásomban?
Úgyhogy ha nem is tökély, a test megoldja, ha egyébként azért vigyázunk a megfelelő életmódra.
De nem vagyok benne biztos, hogy gond, ha egyszerre esszük a gyümölcsöt mással. De a fentiek miatt ez annyira nem is érdekel. Nagy gond tuti nem lehet.
Hülyeség, amit olvastál...
Én reggelire jobbára gyümölcsöt eszem, néha joghurttal, néha magában, néha magvakkal. Ebéd után is szinte mindig gyümölcsöt nassolok csoki helyett.
Van, hogy délután is gyümölcsös dolog van. Tegnap sajttálat ettem szőlővel vacsorára, tegnapelőtt mango lassi-t készítettem itthon vacsi mellé.
Bizony, a sajt szőlővel klasszikus párosítás...
Az alma pedig még sós ételekhez is megy. Egyszer a párommal olyan remek szarvassültet rittyentettünk almás krumplival, pedig azelőtt talán sosem sütöttünk semmilyen húst...
S gondolom, sokunknak esett átkozottul jól egy szelet dinnye ebéd után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!