Hogyan esztek a családdal? Hogyan etetitek a családot?
Ha tehetjük, együtt eszünk.
Korán ebédelünk, 11 körül, de általában nem ugyanazt eszi mindenki, mert én fogyózom, és csak zöldségeket, meg néha csirkehúst eszem. Ezt nyilván nem várom el a család többi tagjától.
Uzsonnázni/vacsorázni már nem mindig együtt szoktunk. Én valami gyümölcsöt szoktam enni, a többiek pl. szendvicset, vagy ilyesmi. Ha tehetjük persze, ezt is együtt. Ha elmegyünk fagyizni, vagy cukrászdába (néha azért nekem is belefér), akkor az is egy étkezésnek számít, mást akkor már nem eszünk.
"Etetni" nem kell senkit.
Hétköznapokon pedig a legritkábban tudunk csak együtt enni, hiszen mindenki dolgozik.
Nálunk a reggeli aránylag gyorsan zajlik, egy-egy szendvics, tejeskávé - de megterített asztalnál, ahol mindenki ülve és nyugodtan fogyasztja el.
Az ebéd délben van ( a férjem meg én közösen itthonról dolgozunk egy cégnek), ezt kettesben fogysztjuk el, de nem kapkodva. Az, hyog éppen mi van, igen változó, egy (de inkább több) hónapon belül jóformán nincs kétszer ugyanaz, kivéve, ha valaki kimondottan rákíván valamire.
Este a vacsora közös a családdal, de csak ritkán fött étel, inkább szendvicsek, saláták, vagy ami éppen eszünkbe jut, ilyenkor a lényeg eleve a közös étkezés.
Uzsonnára/tízóraira gyümölcs van, azt mindenki akkor és annyit eszik, ahogy neki tetszik.
Ketten vagyunk a párommal, elég hektikus a napirendünk, de általában sokat vagyunk otthon. Majdnem mindig együtt eszünk, és ugyaanazt, amit szinte mindig én készítek.
Reggel gyakran nem reggelizünk, hanem amikor megéhezünk 10-11 óra felé, akkor kiadósabb tízórai van (szendvics, saláta vagy hasonló hideg kaja), ilyenkor az ebéd akár 3-4 órára is tolódik, akkor eszünk, amikor rárünk és éhesek vagyunk.
Ebédre szinte mindig főtt étel van, de inkább csak egy fogás, általában kevés hússal és sok zöldséggel. Heti 1-2x főzök levest, az kitart 2 napig.
Sokszor uzsonnázunk süteményt, vagy gyümölcsöt.
Vacsorára gyakran melegszendvicset, vagy ebédmaradékot eszünk.
Hétköznap a munkahelyünkön reggelizünk, ebédelünk. Általában saláta, szendvics, wrap, gyümölcs, joghurt, zöldség, tojás, műzli, olajos magvak, ritkábban péksüti.
Este 5-7 között van vacsora, ez a meleg étel, mindig közösen. Ha keves is van, általában krémleves.
1-2 hetente étterembe megyünk 1x.
Hétvégén későn kelünk, 9-11 között van reggeli, mindenféle magvas zsemle, házi croissant, lekvár, méz, gyümölcsök, zöldség, sajt, legalább 1x a hétvegén tojás valamilyen módon. Na meg a reggelihez kávé.
Ebéd ugyanúgy, mint hétköznap.
Torta vagy desszert (sütit nem szoktunk sütni) kb. 2 hetente van hétvégén, marad belőle kb. Szerdáig. Fagyi mindig van itthon;)
Hétvégén a reggeli is közös, ebédelni nem szoktunk, nem vagyunk olyankor még éhesek.
Köszönöm a válaszokat!
Az utolsóét irigylem leginkább. Nektek nincs súlyfelesleg problémáitok? Szoktatok sportolni, s mit?
Van olyan, aki a természetbe kijár piknikezni, vagy hasonlók?
Nekem a legnagyobb gondom az az, hogy kísért az édesség. Ha sikerül is kibírni sokáig, s készítek valami finomat a hétvégére a családnak, bezabálok mint az állat... Mohó vagyok, torkos, falánk.. :(
Nincs súlyfelesleg gondunk, de mi alkatilag is olyanok vagyunk, sőt a szüleink is.
A férjem heti többször fut és marathonokra is jár.
Én csak alkalmanként sportolok, biciklizni szeretek. Viszont sokat járunk kirándulni, túrázni!
Én nem reggelizem. A párom igen, 9 körül, a munkahelyén. Tipikusan rántottát rizzsel, néha krumplit, néha sütit, de vitt már zabkását is (elég hosszú volt megennie a másfél kilós adagot, de kalória az kell, különben alig bír hazajönni).
3 körül ér haza, akkor együtt ebédelünk (nálam előfordul, hogy korábban is bekapok pár falatot, néha beindul az éhségérzetem, ha már egy órája főzök és 18 órája nem ettem), szinte mindig ugyanaz az alapétel, csak ő rizzsel eszi, én pedig zöldséggel. Szinte kizárólag zöldségételt eszünk, néha viszont csak tükörtojást vagy rántottát, mert nekem tökéletesen megfelelne akár minden étkezésre, de a páromnak is korrekt napi egyszer. Nem akkor, amikor már reggelire is rántottát evett :) De többnyire zöldség van, bár arra is ütök tojást.
Ezután már elvan magának a párom, készít ételt, ha éhes. Ez többnyire csokis vagy gyümölcsös rizs. Vagy tojás, ha aznap még nem volt magában ;) De ehet maradékot is.
Én nem igazán éhezem meg többször, de megtörténne, ha nem ennék, úgyhogy bedobok még ezt-azt. Tojást, sült zöldséget, olajos magvat, sok más opcióm mondjuk nincs, de ez is roppant változatos, akár süti, jégkrém is lehet a fentiekből, bár mostanság igyekszem elhagyni az édességet. Nincs vele gond, de napi szinten nem akarok édességezni.
Naponta eszem magroppot (olajosmagropogós :) poénos cucc) és tojástejet. Úgyhogy az étkezésem napról napra egész hasonló.
Vacsorakor néha véletlenül még együtt eszünk a párommal, de szinte mindig mást eszünk, kivéve, ha annyira csábító a maradék, hogy én is fittyet hányok a szénhidráttartalmára (no igen, a zöldségételek szénhidrátosak).
Ez úgy 7 körül történik, ez ideális időpont mindkettőnknek, neki lefekvés előtt 3-4 órával van ez, nekem inkább 8-cal, ami pont jó.
Én ketogénezek, a párom szénhidrátdúsan eszik (úgy értem, kb. mindig, nem tud máshogyan, az étkezései fontos része a sok szénhidrát, nehéz ezt úgy megszegnie, hogy ne legyen rosszul), de amúgy hasonló az ízlése, így elég könnyű ugyanazt főzni mindkettőnknek, csak lehessen hozzá szénhidrátbombát enni (rizst, lekvárt... a csokiszósz inkább zsíros, annál az alap sem lehet akármilyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!