Pálinkafőző cefre leégés ellen?
Nemrégiben építettem egy pálinkafőzőt és egy olyan ötletem támadt, hogy az üst aljára tört üveget tartalmazó rekeszt építek be az egyenletes hőelosztás miatt.
Működhet ez? Egy képet linkelek ha értetlenül fogalmaztam volna.
Ez semmit se segitene
Kerese egy nagyobb üstöt és ted bele amibe a vefre van és zár le a nagy üstöt hogy csak csak a nyomás tudjon kijönni mert máskép föl robban de nagy mértékbe nem gözölőg így nem olyan brutális mértékbe veszit hőt. És nem tudod oda égetni ha akarod se mert nem mehet 100 fok fölé a hőmérséklete
Üzemi konyhákba is használják ezt csak ott zárt rendszerként és ugy szabályozák a meligitést hogy adot nyomást tartson
Régen főzök és a leégést egy olyan dologgal előzöm meg ami úgy néz ki mint egy lefordított tölcsér az üst egész aljába szét terüljön az alja és legyen 3 cs ami függőlegesen el emeli az üst aljától hogy a széleinél ne álljon meg a cefre de a tölcsér emelkedése ne legyen nagy 25-30 cm a közepébe a cső ami felfelé áll nagyobb legyen a colos csőnél azt hiszem5/4 es és az üst oldalának a magasságáig érjen és 4 oldalra legyen ki fúrva a tetejétől majdnem a tölcsér ig 14-15 mm juk legyen végig
Ezzel azt éred el hogy alól be megy a cefre lé de nem engedi le az aljára a sűrűt és a lé elkezd cirkulálni megindul a fóró cefre a csövön felfelé és forog a folyadék nehezebben ég le de még így is le éghet ha nagyon tüzelsz alatta
Nekem ez van benne a főzőben és csak körte alma barack hoz használom a többi nem ég le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!