A velőt csak az ízéért fagyasztják azok akiknek ízlik, vagy van valamilyen kedvező élettani hatása?
Azért fagyasztják, hogy ne romoljon meg, és azért fogyasztják, mert finom.
Élettani hatása, hogy növeli a komfortérzetemet egy adag velő elfogyasztása.
Egyéb élettani hatásáról nem tudok - ami persze nem azt jelenti, hogy nincs is.
Pedro
Köszönöm a válaszokat,én sem tudok pozitív élettani hatásáról,kíváncsi voltam,valaki tud-e?
A baromfi agyvelejét és gerincvelejét szeretem,ill,szerettem addig,míg nem ketreces-csarnokos nevelésű volt.
Olvastam a húsleves kiváló élettani hatásáról,azaz,hogy velős csontot ha 72 órán át lassan főzzük,a benne lévő ásványi anyagok akkor oldódnak ki a legjobban,s fel lehet ezt a levet használni húsok sütéséhez,húslevesekhez.Fagyasztóba ki kell adagolni.Na már most gondoltam,a velőben is lehet valami értékes anyag,de ezek szerint semmi.Ki is borítottam,mert én az ilyen zsíros velőtől öklendezem.Illetve nem csak az a bajom vele hogy zsíros,hanem az íze miatt sem kedvelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!