Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi fog történni velem ha...

Mi fog történni velem ha megeszek egy büdös tojást ami romlott?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy mit okoz a romlott tojás a szervezetemmel.

2015. jún. 17. 09:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
És szerintem nem is akarod megtudni.
2015. jún. 17. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ha google-be rákeresel biztos találsz választ. Hasmenés, hányás, fertőzés..
2015. jún. 17. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
A romlott tojásban olyan baktériumok vannak, amelyek ha bekerülnek a szervezetbe, és onnét nem kerülnek időben (gyomormosás, stb.) eltávolításra, vagy bármi miatt későn kerülsz orvoshoz = talán szép temetésed lesz!!
2015. jún. 17. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A romlott tojás sok mindentől megromolhat. Attól függően, hogy mitől lett baja, más kimenetel várható. Gyakori pl. a szalmonella, amiről itt olvashatsz: [link]


Ezt nem csak romlott tojástól lehet elkapni, gyakran jelen van a tojás héján kívülről és belekerülhet az ételbe, de a hőkezeléstől elpusztul.

2015. jún. 17. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze "hőkezeléssel elpusztul"

Már amikor, mert gondolom, ha egy megzápult tojást akarok sütni-főzni, abból már sohasem lesz ehető, baci-mentes kaja.

Másrészt, ha a már megfőtt tojás marad kint az asztalon 1-2 napra, és azért romlik meg, ott sem tudjuk ismételt sütés-főzés = hőkezeléssel ehetővé tenni.

2015. jún. 17. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

"Már amikor, mert gondolom, ha egy megzápult tojást akarok sütni-főzni, abból már sohasem lesz ehető, baci-mentes kaja."


A baci elpusztul, de azok a méreganyagok, amiket életében termelt, ott maradnak a kajában. Tehát ha már megromlott a kaja, akkor valóban sütheted-főzheted, hiába.


Ugyanakkor a tojás héjáról feltöréskor bejuthat egy kis szennyeződés, akkor is, ha megmosod. Szalmonella is. Ha ezek után a tojást megfőzöd vagy megsütöd, akkor a tojásba jutó baciknak nincs sok ideje, hogy bajt csináljanak. De ha pont egy ilyen tojásból készítesz tiramisut hőkezelés nélkül, és nem is eszed meg azonnal, akkor megszívtad.

2015. jún. 18. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!