Egészségtudatosak! Milyen gyakran esztek, és mennyit alkalmanként?
Egyik oldalrol azt mondjak, hogy egyel napjaban tobbszor mertekkel, de erre a gyomrot es beleket is ismero okosok azt mondjak, hogy az egesznapos eves megterheli az emesztest es ezert inkabb a haromszori etkezes a javasolhato.
En napjaban ketszer eszem ... nemsokkal ebredes utan es delutan nagyjabol 6 ora korul. Ennyi eleg a napi etkezesemhez. Persze van, hogy napkozben bekapok valamit, vagy elnyalok egy fagylaltot ... de valojaban nem kimondottan foglalkoztat az etkezes. Eszem mert enni kell, de nem gondolkodom rajta.
Az ehseg viszont erdekes kerdes. Szerintem azok ehesek, akik unatkoznak ... aki nem er ra, teszi a dolgat, az nem er ra ehesnek lenni es ezert valojaban eszebe sem jut.
Naponta ötször étkezem.
Egy adag étel elfogy, utána nem repetázom, úgy és annyit teszek ki a tányéromra, hogy arra legyen elég, hogy az éhségemet csillapítsa, de hasfájásig, rosszullétig soha nem eszem.
Napi 3x eszem. Délelőtt 9-10 körül reggelizek, 12-13 óra körül ebédelek valami könnyűt. Nálam a reggeli, ebéd mindig könnyű, vitaminokban dús, fontos, hogy a munkában ne legyek elnehezülve és felfrissülten érezzem magamat.
Meleg ételt délután-este eszünk a családdal közösen, 5-6 óra között - ez még nem túl késő a szervezetemnek, mert aludni 10-12 óra körül megyek, és egy nehezebb menü megemésztése sem kerül ennyi időbe - de ritkán eszünk nehéz ételeket.
Én mindig jól lakok, annak nem látom értelmét, hogy éhes maradjak még evés után, és nassoláshoz nyúljak. Bár ha ilyen előfordulna, akkor a gyümölcsöt választom, az mindig van a munkahelyemen és otthon is.
Nagyon keveset eszem, csak akkor amikor már érzem hogy össze fogok esni az éhségtől.
Éhségérzetem nincsen.
Sütis tányérnyi a napi adagom.
Reggel egy keveset és este egy keveset eszem mostanában. Napközben nem kívánok semmit
Többnyire kétszer eszem naponta, kb. 3-kor és valamikor este. Egy étkezés párszáztól 1500 kcal-ig szokott terjedni, térfogatra tipikusan nem valami nagy mennyiség, időben is gyorsan megehető.
A jóllakás... az változó, az étrendem fura dolgokat csinál :)
Eredetileg addig ettem, amíg el nem múlt az éhségem, ez nálam alsó hangon 800, de néha 1200 kcal volt.
Ma már kezdek máshogyan működni, annyit eszem, amennyit még különösebb erőszak nélkül bírok, sokszor túl könnyen jóllakom és szinte sosem vagyok éhes, akkor is nagyon gyengén.
Egyébként fogyni akarok, de a tápanyagbevitel azért kell, főleg a fehérjére ügyelek (nem lehet se túl sok, se túl kevés), s mire az bemegy, addigra azért már nem ettem keveset...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!