Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti milyen életmódot követtek...

Ti milyen életmódot követtek táplálkozás szempontjából?

Figyelt kérdés
Mennyire fontos számotokra az egészséges táplálkozás? Mi szerint fõztök a családotoknak? Hogy néz ki egy napi étrendetek? Rossz válasz nincs, mindenkit felpontozok! :)
2015. jún. 5. 08:56
 1/7 anonim ***** válasza:
23%

Reggeli disznósajt

Tízórai gulyásleves

Ebéd marhaperkelt

Uzsonna sültoldalas

Vacsora tőtöttkáposzta


3 literes coopos kóla

2015. jún. 5. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
én koleszos vagyok, de amúgy otthon is az van, hogy lényegtelen az egészség, csak jöjjünk ki abból a kevés pénzből amit kapunk.
2015. jún. 5. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
51%
Jelenleg bármit megennék (várandós vagyok), sajnos nem tudom elképzelni az életem fehér kenyér és tészták nélkül, de mindig sportoltam mellette. Párom mikor diétázni akart, kerültem az ételekben a szénhidrátot, akkor én is azokat ettem amiket ő (ha nem látta, bevágtam 1 túrórudit).
2015. jún. 5. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
39%

Változatosan táplálkozom, minden trendben találok olyan ételt ami nekem jó, de egyiket se követem egyoldalúan, mert előbb-utóbb mindegyikről kiderül, hogy egyoldalúan követve hosszútávon nem a legjobb.


Pl. régebben az állati zsírok, vaj helyett növényi olajokat, margarint ajánlották, most kiderült hogy az se az igazi, ahogy a cukort pótló édesítő szerek sem. Egy időben tojást sem tartották túl egészségesnek túlzott koleszterin tartalma miatt.

Mostanában a teljes kiőrlésű gabonák alkalmazása a divatos, pár év múlva meg majd rájönnek hogy a gabonahéjban mint természetes szűrőben egy csomó szennyeződés, allergén anyag rakodik le, ettől lesznek allergiásak az emberek.

2015. jún. 5. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Igyekszem odafigyelni a táplálkozásunkra, de sokszor anyagi korlátok nehezítik. A téli időszakban szinte tésztát ettünk tésztával, időnként borsófőzeléket vagy spenótot. Húst viszonylag ritkán.

Ezt a kora nyári időszakot nagyon szeretem, ilyenkor sokféle zöldség van frissen és viszonylag olcsón. Például a tököt nagyon szeretjük töltve, rántva, főzve...

Krémleveseket szoktam még gyakran csinálni, főleg a brokkolit szeretjük, de szinte bármi más is jöhet :)

Húst viszonylag keveset eszünk, pl. tésztához valamilyen darált húsos feltétet szoktam csinálni, illetve időnként a párom készít pörköltet vagy rizses/tarhonyás húst.

Gyümölcsöt főleg almát eszünk télen, ilyenkor pedig azt, aminek épp szezonja van.

Édességet a párom szinte minden nap eszik, zabkását, pudingot vagy tejbegrízt leggyakrabban. Én egyre ritkábban csatlakozom hozzá.


Összességében szerintem nem táplálkozunk nagyon rosszul, csak kicsit unalmasan.

2015. jún. 5. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
49%
Változatosan eszünk mindent, az egészségesnek mondott dolgokkal nem törődünk. Ha aszerint akarnánk enni, egészségesebbek nem lennénk, csak pár havonta változtatnánk az étkezésünkön. Ezek az "ajánlások" mind csak propaganda, semmi köze a valóban egészséges étkezéshez.
2015. jún. 5. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
48%

Én lakto-ovo vegetáriánus vagyok 12 éve, a férjem fogyaszt húst, de nagyon keveset (havi 2-3x), és azt is megbízható forrásból (helyi gazdától, akit ismerünk).


Nekünk nagyon fontos, hogy az étel, amit fogyasztunk változatos, egészséges legyen, rengeteg gyümölcs, zöldség, olajos mag szerepel benne elsősorban, ezt egészíti ki valamennyi tejtermék, tojás, teljes kiőrlésű tészták és pékárúk, gabonafélék.


Napi étrend nálunk nincs, változó. Mindenki azt eszik, amit szeretne. A zsíros, nehéz ételeket kerüljük. A kifejezetten egészségtelen, rákkeltő dolgokat, tartósítószerrel teli dolgokat nem fogyasztjuk. Pl. a vörös húst a férjem is szinte teljesen mellőzi, zsiradékból csak hidegen sajtolt növényi olajakat vagy vajat használunk, a zsír, margarin szóba sem jöhet, készételeket sem vásárolunk, és a gyorséttermeket is elkerüljük. Nem sütünk többször az olajban, vagy mély olajban, odafigyelünk arra, hogy a zöldségek sütésekor, főzésekor ne főzzük agyon őket a lehető legmagasabb vitamintartalom megtartása érdekében (persze nyersen a legjobb:). A köreteket variáljuk, hogy ne csak keményítős krumpli kerüljön az asztalra, ez van igazából a legritkábban.


Itthon sok zöldséget, gyümölcsöt megtermelünk magunknak, és friss fűszernövényeket is.

2015. jún. 5. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!