Miért csípi fel az ananász a nyelvem? És az ananászbefőtt miért nem? Lehet valamit csinálni ez ellen?
A legtöbb allergén gyümölcsre jellemző, hogy feldolgozott (főzött) állapotban már nem okoz allergiát.
Én sokmindenre alergiás vagyok, és az allergológus kihangsúlyozta, hogy kompót formában ehetem őket.
21.53 vagyok megint.
Találtam Neked valamit:
"Hőkezeléssel (főzés, sütés, párolás, stb.) csökkenthetjük a gyümölcsök allergizáló hatását, mert fehérjéik hőérzékenyek. Ugyanez nem igaz a földi mogyoróra, amely sózva-pörkölve ugyanolyan erős allergén, mint nyersen, és a diófélékre sem."
Van benne egy fehérjebontó enzim és elkezdi lebontani a nyelved :P Azért nem nagyon sikerül neki, de ezért zsibbad el vagy fáj. Nekem zsibbad tőle. A konzervet meg hőkezelik, a magas hőmérséklet pedig megöli a fehérjéket.
Gyorsan kell megenni :P
Nekem is mindig kicsípi egy pár szelet után.:S
Most éppen befőtt ananász próbálom, és egyáltalán nem csíp, bár tudom, így nem az igazi a gyümölcs.
Nyersen sokkal jobb, inkább szenvedek és úgy eszem.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!