Antimod kérdése:
Az ananász a végére savanyúvá válik és "erős" lesz! Miért van?
Figyelt kérdés
Ti jártatok már úgy, hogy az egyébként nagyon finom és édes ananász a végére ehetetlenné vált? Én többször is. Savanyú és csípős lett. Azért kérdezem, mert nem tudom eldönteni, hogy ez érzéki csalódás (a szervezetem jelzi, hogy elég volt a savból), vagy valami oda nem illő anyag (vegyszer) okozza ezt az ízhatást?2011. okt. 26. 12:10
1/3 anonim válasza:
Szia! Én sem tudok ananászból sokat enni emiatt, pedig nagyon szeretem. Pár szelet után elkezdi marni a nyelvemet,meg a nyálkahártyámat és képtelen vagyok többet enni belőle. Szerintem valamilyen sav lehet benne ami ezt okozza. De teljesen mindegy, hogy érett, édes ananász vagy esetleg éretlenebb.
2/3 anonim válasza:
Szerintem nem vegyszer,hanem magában a gyümölcsben van valami sav ami irritálja az ember nyálkahártyáját.. amugy velem ugyan ez szokott lenni a kivivel és a friss fügével is.
3/3 anonim válasza:
Nem vegyszertől van. Az ananászban nagyon apró, tűszerű rostok vannak, ezek okozzák a csípősségét. Én azt tapasztaltam, minél érettebb az ananász, annál kevésbé csíp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!