Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Családok! Nálatok ki intézi...

Családok! Nálatok ki intézi az élelmiszevásárlást?

Figyelt kérdés

Előre megbeszélitek, mit vesztek? Felírjátok?

Zavraja e a másikat, ha olyasmit vesztek, ami nem volt megbeszélve?

2015. máj. 2. 20:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én intézem általában (nő), mert nekem 1 óra ebédszünetem van és ezalatt kényelmesen el tudok menni autóval bevásárolni és vissza.

Nem szoktam külön listát készíteni, általában egyszerűen megveszem amihez kedvem van. Ha elfogy valami otthonról, azt felírjuk mindig egy cetlire, ezt elviszem magammal, de ez általában csak 2-3 fontosabb dolog.

Nem beszéljük meg, hogy mit veszek/veszünk, akkor sem ha a férjem megy bevásárolni. Nem zavarja egyikőnket sem, hogy a másik mit vesz.

2015. máj. 2. 21:01
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
En intézem. Nem beszéljük meg, ha valakinek extra dologra van szüksége, szól. Igen, listát írok. Nem zavar senkit, ha veszek valamit azon kívül, ami a listán van
2015. máj. 2. 21:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Változó,a nagyobb bevásárlást közösen,ha csak hirtelen kell valami,akkor aki éppen ráér.Meg szoktuk beszélni,hogy mi kell,de egyikünket sem zavarja,ha esetleg olyat is veszünk,ami nem volt előre betervezve.De ne olyanra gondolj,hogy elindulunk tejet venni és egy tv-vel jövünk haza.:)
2015. máj. 2. 21:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ketten vagyunk, én, a nő intézem, de hétvégenként együtt szoktunk menni. Sose beszéljük meg, hogy mit kell venni, csak, hogy mit akarunk enni, mit főzzek.
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk alapvetően édesapám intézi a bevásárlást, ugyanis egyedül neki van jogosítványa. Heti egyszer megy el vásárolni, mindig listával indul el (aznap, amikor a banki befizetéseket, postai dolgokat is intézi, munka után); ha anya akkor épp nem dolgozik, együtt mennek el. Ha valamelyikünk itthon van a gyerekek közül, valaki mindig elkíséri és segít neki.

Általában meg van beszélve, mi kerül a listára, mit kell venni. Ha valami fogyóban van, azt mindig jelezzük egymásnak, fel is kerül rögtön egy papírra. Ezen kívül általában egész hétre megbeszéli a család, hogy kb. milyen ételek készülnek majd, mit kell ezekhez előre megvenni stb.

Hülyeséget nem szokott venni senki, mert oda kell figyelni sajnos, mennyit költünk és mire, így ebből sosincs konfliktus.

De nekünk egyébként szerencsés helyzetünk van, itt van 2 perc sétára egy kisbolt, tehát ha bármire hirtelen szükség van, valaki elszalad érte.

6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én mint férfi, szüleimmel élek,anyám főz, mos, én a fia pedig megyek boltba stb. Általában megjegyzem mit kell venni naponta járok, akár többször, mert kiderül még ez is kell, meg az is. Szóval kitalálja mi legyen a kaja és megveszem. De ha több minden kell, akkor felírja és viszem a cetlit, de néha együtt is autóval megyünk ha ünnepre vagy bulira kell több mindent venni.
2015. máj. 2. 21:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Hét közben többnyire én (a férjem már nem él), hétvégén a nagyfiaim. Ha őket küldöm, lediktálom a telefonjukba, mi kell, miután megbeszéltük a hétvégi menüt. Sokszor vesznek valami pluszt (csokit, esetleg pár doboz sört, ha buliba készülnek), nagyobb dolgot nem, az apróságok pedig nem zavarnak.

Nálunk is van vasárnap nyitva tartó kisbolt a szomszédban, de nagy bevásárlást hipermarketben, piacon intézünk, itt csak apróságokat, kifelejtett dolgokat veszünk.

2015. máj. 2. 21:13
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A heti nagybevásárlást én (nő) intézem, Általában tudom, mi fogyott ki, illetve ha látok valamit, ami akciós, megéri és szükséges, azt megveszem.

A munkám miatt hétközben a férjem vásárol. Ebből néha vannak viták, mert ő sok mindent megvesz, olyat is, amit nem szeretnek a gyerekek (más sem), meg olyat is sokszor, ami irreálisan drága, vagy épp olyat, amit már mindenki ún.

2015. máj. 2. 21:18
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Feleségemmel megyünk vásárolni és igyekszünk listát írni, ami iránymutató, de nem csak azt vesszük ami rajta van, hanem akár közben is alakul, nálunk ez lazán van. Ha nagyon céltudatosan kell vásárolni, akkor egyedül megyek, de ilyen ritkán van.
2015. máj. 2. 22:09
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A nagybevásárlásokat együtt intézzük, a hétközbenit (zöldség, tojás, gyümölcs) a párom, mert neki útbaesik.

Írunk listát, mert nem lenne jó, ha valami fontos dolog mondjuk 2 hétre elmaradna (de amikor nagy hó volt a télen hetekig és nem tudtunk kiállni az autóval, akkor vagy 3 hétig csak zöldségeshez ment a párom).

A zöldségeket többnyire nem írjuk fel, azt mindig veszünk mindenfélét, aminek jó az ára, szép, fontos...

Ha meglátunk valamit, ami szimpatikus, megvesszük, az nem gond, ha nincs a listán. Hülyeségeket egyikünk sem vesz s nem is zavarja a másikat, ha egy pici tök felesleges luxus becsúszik (pl. étcsoki. de nem sűrűn teszi, mert saját csokit készítek).

A listát közösen írjuk, van egy papír a hűtőn s gyorsan felírjuk, ha valami nagyon kell, nehogy elfelejtsük.

Olyan nem nagyon van, hogy betervezett ételhez veszünk valamit, hanem úgy kb. mindent tartunk otthon, ami kellhet, zöldségeknél azért ez nem teljesen így van (bár igyekszem :D), mert az túl sokféle lenne és nem férnénk el a nagyméretű hűtőnkben sem. Most pl. épp nincs itthon káposzta, így nem főzünk káposztás ételt, van viszont rengeteg zöldség, amiket hamarosan el kell készíteni...

A tartós élelmiszerekből nagy készleteket tartunk, azok többnyire webes vásárlásból származnak, mert így olcsóbb és elég macerás is lenne tucatnyi zacskót berámolni minden magból... Veszek egy zsákkal és kész :)

2015. máj. 2. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!