Kisiskolás korosztályt hogyan, milyen módon ismertetnétek meg a fűszernövényekkel, illetve jelentőségükkel?
Finom falatokkal és italokkal!! :) Apró, de tényleg falatnyi ételek, mini szendvicsek akár sütve akár hidegtálként, friss fűszernövényekkel, után desszert és mellé italok is friss fűszerekkel (friss menta, gyümölcssaláta pl. dinnyezsályával vagy más gyümölcsökhöz való fűszerrel.
Mindezt egy kertben tenném, ahol megnézhetik mellé az élő növényt is, minden kis falatra kitenném kis kitűzővel, hogy milyen fűszer van rajta, majd pedig elmondanám, hogy melyiknek mik a jellegzetességei, jó tulajdonságai.
Így ízt is tudnak társítani a névhez, és talán meg is kedvelik őket.
Italoknál pl. hűtött tea mentával, citromfűvel, esetleg gyömbérrel , friss gyümölcslevek (pl. áfonya és zsálya jól megy egymáshoz, a dinnye és a rozmaring is),gyógynövényes hideg teák.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!