A répa torta finom?
Igen, finom. Nincs répa íze.
4 db tojas, 2,5dl olaj, 2 bogre cukor(en barnat szoktam hasznalni) , 2 bogre liszt, 2 tk sutopor, 0,5 tk so, 2 tk fahej, 2 tk orolt gyomber, 6 db repa, 15 dkg mag (dio, mogyoro, mandula, ami van) A repa es a magok kivetelevel a hozzavalokat osszedolgozzuk. Eleg suru massza lesz. Ha barna cukrot hasznalunk, furan is nez ki. Ha egynemu a massza, beletesszuk a lereszelt repat es a magokat, majd elkeverjuk. Sutopapirral kibelelt formaba tesszuk es tuprobaig sutjuk. Akkor jo, ha atu vagy palca ne ragad ha kihuzzuk. Ez lehet 45 perctol barmikor, de volt mar, hogy 2 ora alatt lett kesz. A teteje narancslevel keszitett cukormaz
Igen, és fontos a tetején a krém (szerintem a vajas finomabb mint a sima cukormáz) lehetőleg narancs vagy citrom reszelt héjával vagy levével. Mennyei. Ne egy könnyű piskóta tortára számíts, ez kicsit nehezebb, sűrűbb.
Sütéskor inkább kisebb hőfokon (160°C), de tovább süsd, mert belül nyers marad, ha a sütőt nyitogatod, akkor meg összeesik. A fenti recept jónak néz ki.
Szerintem a legfinomabb az Aargau-i originál Rüebkitorte, azt örölt mandulával készitik nem liszttel. Ezvéget is mondják egészségesebbnek. Olyan, hogy vaj meg olaj, pláne nincs benne.
6-os
Ha te vagy az, akkor elmondom neked magyarul.
Aargau-i répatorta:
Tortaforma (Ø 26 cm)
Hozzávalók:
5 tojás
300 g cukor
1 citrom reszelt héj
300g sárgarépa, hámozott, reszelt
300 g mandula, fehér őrölt
1 csipet só
50 g keményítő, (Maizena) étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál fahéj
Máz:
150g porcukor
2 evőkanál citromlé
Díszítsük:
1 csomag. Dr. Oetker marcipán sárgarépa
Válasszuk szét a tojásokat. A citrom héját, tojássárgáját és a cukrot keverjük habosra. Sárgarépával és a mandulával, keverjük össze. A tojásfehérjét egy csipet sóval, verjük kemény habbá. Keverjük óvatosan az anyaghoz. A keményítőt, sütőport, fahéjat keverjük össze és szitáljuk rá. Mindet alaposan keverjük össze. Kivajazott, morzsázott tortaformában sütjük.
Felső / alsó hő: 180 ° C
Légkeverő: 160 ° C
A sütő alsó részében
Sütési idő: kb 50-60 perc.
Vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz keverjük a porcukrot a citromlével össze, öntsük a tortára és simítsuk el óvatosan.
Díszítsük a marcipán sárgarépával, amíg a máz még nedves.
Legfinomabb egy-két nap után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!