Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A répa torta finom?

A répa torta finom?

Figyelt kérdés
Tudtok nekem valami jó és bevált receptet linkelni?

2015. ápr. 26. 13:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha jól csinálják, akkor igen. :-)
2015. ápr. 26. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

Igen, finom. Nincs répa íze.

4 db tojas, 2,5dl olaj, 2 bogre cukor(en barnat szoktam hasznalni) , 2 bogre liszt, 2 tk sutopor, 0,5 tk so, 2 tk fahej, 2 tk orolt gyomber, 6 db repa, 15 dkg mag (dio, mogyoro, mandula, ami van) A repa es a magok kivetelevel a hozzavalokat osszedolgozzuk. Eleg suru massza lesz. Ha barna cukrot hasznalunk, furan is nez ki. Ha egynemu a massza, beletesszuk a lereszelt repat es a magokat, majd elkeverjuk. Sutopapirral kibelelt formaba tesszuk es tuprobaig sutjuk. Akkor jo, ha atu vagy palca ne ragad ha kihuzzuk. Ez lehet 45 perctol barmikor, de volt mar, hogy 2 ora alatt lett kesz. A teteje narancslevel keszitett cukormaz

2015. ápr. 26. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Igen, és fontos a tetején a krém (szerintem a vajas finomabb mint a sima cukormáz) lehetőleg narancs vagy citrom reszelt héjával vagy levével. Mennyei. Ne egy könnyű piskóta tortára számíts, ez kicsit nehezebb, sűrűbb.

Sütéskor inkább kisebb hőfokon (160°C), de tovább süsd, mert belül nyers marad, ha a sütőt nyitogatod, akkor meg összeesik. A fenti recept jónak néz ki.

2015. ápr. 27. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Nálunk ez a cukormazas vált be legjobban. Néha készül hozzá mascarpone krém is, ez 1:1 arányban mascarpone és tejszinhab osszekeverve, kis cukorral és Citromhejjal. A vas krémet mi nem szeretjük
2015. ápr. 27. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem a legfinomabb az Aargau-i originál Rüebkitorte, azt örölt mandulával készitik nem liszttel. Ezvéget is mondják egészségesebbnek. Olyan, hogy vaj meg olaj, pláne nincs benne.


[link]

2015. máj. 1. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Biztos, utolsó. Mi van ha valaki nem beszél németül?
2015. máj. 2. 06:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
73%

6-os

Ha te vagy az, akkor elmondom neked magyarul.

2015. máj. 2. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Légyszíves
2015. máj. 2. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Aargau-i répatorta:

Tortaforma (Ø 26 cm)

Hozzávalók:

5 tojás

300 g cukor

1 citrom reszelt héj

300g sárgarépa, hámozott, reszelt

300 g mandula, fehér őrölt

1 csipet só

50 g keményítő, (Maizena) étkezési keményítő

1 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál fahéj

Máz:

150g porcukor

2 evőkanál citromlé

Díszítsük:

1 csomag. Dr. Oetker marcipán sárgarépa

Válasszuk szét a tojásokat. A citrom héját, tojássárgáját és a cukrot keverjük habosra. Sárgarépával és a mandulával, keverjük össze. A tojásfehérjét egy csipet sóval, verjük kemény habbá. Keverjük óvatosan az anyaghoz. A keményítőt, sütőport, fahéjat keverjük össze és szitáljuk rá. Mindet alaposan keverjük össze. Kivajazott, morzsázott tortaformában sütjük.


Felső / alsó hő: 180 ° C

Légkeverő: 160 ° C

A sütő alsó részében

Sütési idő: kb 50-60 perc.


Vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

A mázhoz keverjük a porcukrot a citromlével össze, öntsük a tortára és simítsuk el óvatosan.

Díszítsük a marcipán sárgarépával, amíg a máz még nedves.

Legfinomabb egy-két nap után.

2015. máj. 2. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Köszi
2015. máj. 3. 05:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!