Milyen egyszerű, gyors tortát készítsek anyukámnak?
Én ezt csináltam szülinapjára, nagyon egyszerű, nagyon finom és nagy sikere volt!
CITROMTORTA
hozzávalók 6 főre
40 dkg babapiskóta (2 csomag)
2 cs habpor
1 nagy tejföl
25 dkg porcukor
2 citrom leve+ 1 citrom héja
kb 5 dl tej
1 cs vaníliás cukor
elkészítés
A habporokat felverjük 3 dl tejjel, hozzákeverjük a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját.
Ezzel a masszával kikenjük a kapcsos tortaforma alját, majd egy sor tejben megforgatott babapiskótával kibéleljük. Utána ismét krém, ismét piskóta (de a másik sorhoz képest keresztbe kell a piskótát lerakni) -és így tovább. A tetejére krém kerüljön.
Néhány órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy szeletelhető legyen.
A tetejét díszíthetjük citrom- és narancskarikákkal.
Én szülinapomon japán epertortát csináltam, eszméletlen egyszerű :)
Sütni kell egy vastag/két vékonyabb piskóta lapot, mikor kihűlt, 8 dl habtejszínt pár csomag habfixálóval felversz.
Veszel egy 8-10 szem epret (a tetejére kell kb. 5 db) a maradékot összedarabolod. A piskóta lapok közepébe (ha egy nagyot csináltál vágd ketté) kenj a tejszínből és nyomkodd bele a szétvágott eperdarabokat (kenhetsz előtte a piskóta lapok közé nutellát is, úgy még finomabb). Utána a maradék habtejszínt szétkened a torta tetején/oldalán. Díszítéshez raksz valamennyi habtejszínt egy nejlonzacskóba és a végén vágsz egy lyukat és rajzolsz valamit a tetejére. A végén pedig rárakod a maradék 5 eperszemet :)
-18 cm átmérőjű tortaformához.
Nagyon finom, gyorsan kész van és piszok egyszerű.
Hasonlóan kellene kinéznie: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!