Anyukámnak szülinapja lesz jövő héten. Milyen menüt készítsek?
Tehát a leves adott. :) Másodiknak cigány pecsenyét készítenék, amit én sütök, az mindent visz. Egyszerű, és isteni finom. Annyi szelet sertéscombot ahányan lesznek besózol, és vagy 4-5 gerezd reszelt fokhagymával bekensz. Majd mindkét felét a húsnak mustárral, majd állni hagyod 1 órát ha van időd. Kiolajozol egy jénait vagy valami tűzálló edényt, és a pirospaprikás borsos lisztbe forgatott husikat egymás mellé helyezed. Alufóliával lefedve 1 órát sütöd, majd kiveszed, megforídtod és füstölt szalonnát tarajozol a tetejére és addig sütöd, már nem lefedve, ameddig meg nem pirul a teteje. Ehhez hasábburgonyát, mustárt és hagymakarikát szoktam tálalni. A hagymakarikát pedig úgy készítem, hogy felkarikázom, lisztbe mártom és olajban sárgára sütöm.
Desszertnek pedig ha vendégek jönnek ezt szoktam, rakott csokis piskóta, hasonlít a somlóihoz, de mégsem olyan.
Hozzávalók:
4 személyre:
piskóta 4 tojásból
1 csomag csokoládés pudingpor
5 dl tej
1 evőkanál kakaópor
fél dl rum (vagy rumaroma)
1 üveg magozott meggybefőtt
2,5-3 dl tejszín
2 evőkanál cukor
Elkészítés
Egy üvegtál aljára egy réteg kb. 3 cm-esre tépkedett piskótát teszünk, rummal meglocsoljuk. Egy réteg (kihűlt) csokipuding lesz a következő réteg, erre szórunk kb. 10 szem meggybefőttet, ezt egy réteg tejszínhabbal beterítjük. Így folytatjuk a rétegezést, az utolsó réteg tejszínhab legyen meggyszemekkel dekorálva. Kb. 6 órát (vagy 1 éjszakát) hűtőben pihentetjük.
Én ezt készíteném. Remélem adtam ötletet. Bár desszertnek egy jó kis madártej se lenne rossz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!