Miért finomabb a hideg víz?
Miért alakult ez ki? Milyen evolúciós előnye van a hideg víz ivásnak, vagy milyen veszélye van a szoba-hőmérsékletű víz ivásának?
ui.:Ha valaki belekötne, hogy neki a víz íztelen, akkor annak: Miért választjuk a hideg vizet a szoba-hőmérsékletűvel szemben?
Nekem nem finomabb, én fázom tőle, rossz a hideg a torkomnak.
Mindig szobahőmérsékletűt iszom.
Előző szertintem ezt te csak most találtad ki .
Lehet ilyeneket költeni de szerintem az állatoknak pont mindegy hogy milyen szutyok eső pocsolyát isznak.
Az állatok eleve meg sem eszik isszák a természetben előforduló mérgeket, olyan fejlett szaglásuk van hogy elég beleszagolniuk .
Az ember az akinél ez számít de nem az ősember aki a természetben élt .
Ez a hideg víz egy hülyeség ,élettanilag be van bizonyítva hogy a hideg víz ivás káros a szervezetre ,az emésztésre . És a hétköznapi ismertekre a torokgyulladás meghülés stb következmények.
A nyári kimelegedésben sem tanácsos testhőnél hidegebb vizet inni ,régen forró teát tanácsoltak az öregek akiket ezért hülyéztünk pedig a hűtés a bőr izzadásán keresztül fog végbemenni ,a belselyünk nem egy atomreaktor amibe hideg vizet kell pumpálni nehogy túlmelegedjen.
A hideg vízre torokfájás lesz a válaszreakció.
A valódibb oka a hidegvíznek az hogy ma már nem tiszta vizeket iszunk hanem klózozott vízkővel telített sós csapvizeket és ebből készült cukros üdítőitalokat.
A hideg és a szénsav teszi ihatóvá ezt a szutyok löttyöt . Próbálj meginni langyos vagy meleg kólát sört ásványvizet ,csapvizet . Itt még mindíg a csapvíz lesz az amit talán legkönnyebben lenyelsz , a többi annyira telített hogy a gyomor hányással reflexál rá.
Ez azért van mert a folyadék bevitel szerepe a H2O pótlása ugyanis evvel működik és ebből van az ember 70% a kb . Ha növeled a H2O ban oldott ásványok mennyiségét (keményítesz) akkor egyre jobban veszíti el a folyadék az életfontosságú szerepét.
A szomjúság érzet viszont nincs összefüggésben a vízzel (valamelyik hsz). Igazából semmit nem kell meginnod ,az agyunk csak a nyelések számát számolja és dönti el hogy szomjasak vagyunk e még. A gyomor nem érzékeli a szomjoltást és a nyelőcső sem.Ezért aki legurít 10l vizet nyelés nélkül könnyen vízmérgezésben halhat miközben ha nyelt volna akkor nem tudott volna x nyelésnél több vizet nyelni evvel megmentve életét.
Evolúciós előnye nincs szerintem a hidegvíz ivásnak mert evolúciós szempontból nincs hidegvíz ivás ,ez csak a modern ember mániája ami egyébként orvosilag rossz tehát evolúciósan is hátránynak kéne tekinteni.
Utolsó, biztosan azért szeretjük a hideg vizet, mert az rossz, világos, vaslogika... én négy évesen is csak a hideg, kiengedett csapvizet szerettem, amikor nem volt ásványvíz, nem volt üdítő, akkor erre mi a magyarázat? Ja, semmi?
Az agyunk egyébként a nyál sűrűségét és mennyiségét „számolja”. Ha túl sűrű vagy túl kevés, szomjasak vagyunk. Tökmindegy, hogy mennyit nyelünk.
5
Te voltál aki a meleg italokat írta ezt nagyon egyszerű feloldani.
Azért generál szomjasságérzetet az agyad mert a forró vagy meleg italokat lassabban iszod meg mint egy pohár vizet vagyis x idő alatt kevesebb nyelésszám keletkezik.
De ez csak az egyik része ,itt tegyük fel hogy forró desztillált vizet ittál.
A valóságban te meleg és forró italok alatt mindenképpen teákat kávékat forrócsokit zsíros erőleveseket fogsz érteni azaz erősen ízesített édes folyadékokat kivéve a leves.
Azon kívül hogy ezeket is lassabban tudod csak benyelni az oldalékuk maradványt hagy a szádban és a nyelőcsőben ami ezután tovább fogja generálni a szomjérzetet . Olyasmi mint a nassolási megállíthatatlanság.
Amíg tiszta vízzel le nem mosod a maradványokat addig azok azt az információt küldik az agynak hogy táplálkozom-táplálkozom mivel valóban ezek tápanyagok és nem H2O. A tápanyagbevitel felhívására utasítja az agy a H2O azaz oldószer pótlást. Ez és a nyelésszám generál egy szomjérzetet + van még egy megszokás faktor is de az csak pszichés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!