A nagyon olcsó (pl. Tesco gazdaságos) élelmiszerek tényleg rossz minőségüek?
Igaza van az előttem szólónak. Én Angliában élek, itt sokkal nagyobb "hagyománya" van a saját márkás termékeknek, rendkívül elterjedtek, az összes áruházlánc nyomatja és szinte mindenféle sajátmárkás termék megtalálható a csomagolt zsömlétől a habverőig. Nekem nincs velük semmi bajom. Otthon volt olyan, ami nem jött be és utólag megbántam, de itt szinte tele van a kosaram fehér csomagolású cuccokkal. (Általában két árszínvonalban vannak sajátmárkás termékek, van a basic, ami egyszerű fehér csomagolású kísérve az adott áruház alapszínével és van a színes csomagolású ugyancsak áruházi termék, ami jobban néz ki, drágább is, néha jobb, mint a basic, néha meg ugyanaz.) Egyébként itt sokkal nagyobb az árkülönbség a saját márkás termék és az egyéb cég terméke között, nagyon sok mindenre csak a harmadát, negyedét kell rááldozni, ha az ember bevállalja a basic cuccokat.
Itt is megfigyelhető, hogy különböző forgalmazók terméke ugyanúgy néz ki, ugyanolyan állagú, sőt, ízű, mert ugyanott gyártják, csak más csomagolást és más árat kap. Egy barátom pékségben dolgozott és ő mesélte, hogy nagyon mókás, mert gyártanak x terméket hatalmas mennyiségben, annak egy részét csomagolják fehér tesco-s terméknek, a másik részét a drágább tescos terméknek, következő hányad megy xy logó alatt, és rengeteget meg Marks&Spencer név alatt küldenek ki. És sok-sok embernek fogalma sincs arról, hogy azért a muffinért fizet a marks&spencerben 3 fontot, amiből a mellette lévő kis Tesco-ban hatot adnak másfél fontért. :-D
hát...
ezt neked kell kitapasztalni, sokszor a minöség igény függö.
pl vekem nem jött be régen a tesco papírtörlö mert egy csepp víztöl szét mállot.
én németeknél élek itt mindent meg lehet venni ami ilyen gazdaságos nagy részt.
de azért a mondás sokszor igaz "olcsó húsnak, híg a leve"
Hamár az élelmiszerekről kérdeztél és nem a vegyiáruról, mert a mosószer folyékok tökre bejön, azélelmiszerek pedig amit az elsők írtak..pl a HERZ gyártja a szalámikat, atesconak, sparnak, plusnak..stb és nincs kivetnivaló..a tesco kefír pl azért lehet ilyen olcso, mert a tesco elküldi a csomagolóanyagot a töltőüzemnek, a gyártó pedig adja a belevalót..
Épp ugyanolyan anyagokbólvan mint a drága cucc..hacsak nem egy másikbolygóról van az alapanyag, de azért a levespor , meg ilyen többalkotós dolog az izlés kérdés, szerintem a mustárjuk isfincsi.Londonban pl a legtöbb angol tescoban vásárol, gondolom nem ciki bejárni, csak nálunk kicsit elfajzott a vásárlóréteg.Pl nálunk Pécsett 3 LIDL van , de az egyikbe tuti nem megyek be, mert annyira világítanék a többi vevő közt, hogy kitúrnának-na mindegy ha érted amit mondok, mert azért van a tömeg is mert 10esével jönnek el a boltba,de így is bemegyek a másikba, meert a termékekkel meg vagyok elégedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!