Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Előre kijelentem, nem fogyás...

Előre kijelentem, nem fogyás céljából akarom tudni!?

Figyelt kérdés

Neten keresgéltem hogy mivel lehetne a vizet ízesíteni, mert van amikor keveset iszok, de ha ízesítem pl. citrommal akkor többet iszok. Olyat kerestem amihez nem kell sok minden, olcsó, finom és ami a legfontosabb egészséges. Az egyik ilyen amit találtam és megtetszett az alma és fahéj kombinációja. (Igaz az oldalak úgy adták le a sztorit hogy ez az itóka segít a fogyásba, de én NEM ezért akarom inni!)

A recept szerint 2 liter vízbe kell 1db almát héjastól beledarabolni, utána 1 egész fahéj rudat és 1 fahéj rudat darabokba belerakni, utána fél-1órára hidegre rakni.

A kérdéseim ezek lenének:

1. a fahéjt utána lehet még használni?

2. a fahéj rudat lehet e fahéj porral helyettesíteni?

3. ha letelt a fél-1 óra, össze lehet e esetleg turmixolni?

#alma #turmix #fahéj #vízizésítés
2015. jan. 24. 13:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem még egyszer -kétszer felhasznalhatod a fahéjat, ha már érzed, hogy nincs íze, teszel hozzá másikat. Én nem innék meg por alakban ennyi fahéjat, bár állítólag egészséges. Szerintem a fahéj kivételével leturmixolhatod, miért ne?
2015. jan. 24. 13:24
 2/7 anonim ***** válasza:

Minden kérdésedre úgy válaszolhatnék, hogy csak ízlés kérdése, ki kellene próbálnod és látni fogod, hogy neked mi jön be..

1. Elvileg lehet, ki kéne szárítani, de már gyengébb lesz az íze, aromája (hiszen azt kiáztattad belőle)

2. természetesen igen, úgy persze kevesebb kell belőle

3. ebből egy durván felvizezett almalé lesz, én biztos telenyomnám citromlével, de én savanyú-imádó vagyok xd

2015. jan. 24. 13:29
 3/7 anonim ***** válasza:

1: Mivel nem főzöd meg, valószínűleg rengetegszer felhasználhatod még, fél órás hideg vizes áztatástól nem sok íz megy ki belőle. (rendes, nagy méretű egész fahéjra gondolok, nem erre a kis szecskára, ami a kis tasakos kiszerelésekben szokott lenni)

2: Igen, de felmegy a víz tetejére, és zavaros is lesz tőle a víz.

3: Az egész fahéjat érdekes lenne leturmixolni. Persze ha 20 cm-es darabról beszélünk, azt könnyen kiveheted a vízből, de ha egy marék kisebb nagyobb fahéjtörmelékről, azt elég macerás kiszedegetni. Az alma meg rohamosan elkezd barnulni.

Egyébként én szeretem a vizet magában is, semmi bajom vele, de ha mégis valami kis ízt akarok bele, akkor a jana ízesített ásványvizeit szoktam venni.

Nincs bennük szín anyag, az ízesítő valószínűleg mesterséges, de nincs bennük sok. Elég gyenge ízük van, pont ezt szeretem benne.

2015. jan. 24. 14:16
 4/7 anonim ***** válasza:
A fahéj por nem oldódik a vízben, mint pl a só, ezért jobb a rúd.
2015. jan. 24. 19:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Már mindent megválaszoltak, annyit tennék hozzá, én ittam ezt, bár nem tettem hűtőbe, csak szobahőmérsékletű volt.

Fogyást nem tapasztaltam, de finom volt. Ha teszel még pár karika citromot vagy fél citrom levét is bele, akkor nem barnul meg az alma.

2015. jan. 24. 20:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha sok fahéjt használunk,ügyelni kell,hogy milyen a fahéj.

A kínai -ez a gyakoribb- több kumadint tartalmaz,ami alvadásgátló;nem biztos ,hogy baj,de nem lehet tudni,hogy mennyire.

Az eredeti,a cejloni fahéj meg nem,abból lehet enni,amennyit csak akar valaki.

A fahéj eredetét kell megkérdezni,hogy hol termett.

2015. jan. 27. 19:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, de a külsején már látod is, hogy melyik fajta fahéj az: az a nagy, szép szabályos, vastag csőformájú amelyikben több a kumarin, de az nálunk Európában amúgy is ritkább, főleg Amerikában és Kanadában eszik. A nálunk elterjedtebb ceyloni fajta vékonyabb, általában szét van töredezve, úgy kapható.

Tehát amit említett egyik hozzászóló, hogy kerüld a vacak fahéjt, azt vitatnám, mert a kinézetének semmi köze a minőségéhez, csak a típusához. Attól még az ugyanolyan jó minőségű, mint a szebb Cassia fajta.

2015. jan. 27. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!