Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tojás ha felvertem áll 2...

Tojás ha felvertem áll 2 órahosszáig, annyi idő alatt meg tud romlani?

Figyelt kérdés
Reggel bundáskenyeret csinált mamám, ő 2órahosszával azelőtt ette, és maradt ki tojás. Arra rá ütött fel még 1et, elkeverte, kenyérre kente megsütötte...semmi rossz szagát/ízét nem tapasztaltam..csak minden hol azt olvasom h a nyers tojással vigyázni, nem állni hagyni, stb.. meg kell hagyni, nála olyan 28-30fok van , de remélem h 2óra alatt nem romlott meg az a kb evőkanál mennyiségű nyers tojás.
2015. jan. 20. 10:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Hütőben volt?
2015. jan. 20. 11:04
 2/7 A kérdező kommentje:
hát igazából olyan friss hogy ma tojta a tyúk reggel XD de 2órahosszát szobahőn állt a felvert tojás, csak ezért aggódom..
2015. jan. 20. 11:07
 3/7 anonim ***** válasza:

30 fok van? :D

Én nem szívesen ettem volna meg. Ilyenkor hűtőbe kell tenni.

2015. jan. 20. 11:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baja sincs, megnyugodhatsz. Főleg hogy ma reggel tojta a tyúk. :D

Főleg, hogy meg lett sütve.

Akkor egy bármilyen nyers tojással készült étel két órán belül megromlik szobahőn? Na ne már.. Persze, hűtőben kell tartani, de pár óra szobahőmérsékleten (ami most 20 körüli átlagosan egy lakásban nem hinném, hogy bármit megromlasztana.

Nyugi :)

2015. jan. 20. 11:18
 5/7 anonim ***** válasza:
4: de náluk 30 fok van! :D
2015. jan. 20. 11:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Azért, mert mamám fűrészporos kályhával fűt egy viszonylag kicsi helységet. A tojás az ajtó felé volt szóval ott kb olyan 28fok lehet xd
2015. jan. 20. 11:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor sincs semmi baja 2 órahossza alatt. nyugi már. előtte a tyúk alatt is melegen volt :D
2015. jan. 20. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!