5 hete lejárt sültízű pulykamell sonkát ettem. Nem volt nyálkás vagy tapadós az állaga. Az íze talán nem volt az igazi, de a szavatossági idő lejártát csak azután vettem észre miután megettem. Lehet tőle valami bajom?
Honnan/kitől vetted a sonkát? Fel volt előtte bontva?
Egyébként nem lesz semmi bajod, ha nem volt fertőzött.
Ne aggódj, az angol kifejezés sokkal jobban takarja azt, amit jelent: best before, azaz legjobb az adott dátum előtt. Ez nem azt jelenti, hogy közvetlen a lejárta után már meg is romlott, sok terméknél ez csak hetekkel később történik meg, és fajtája, sőt, arabja válogatja. Ezért javaslom, hogy figyeld a dátumot, és ha közel a lejárat, vagy már le is járt, akkor nézd meg, szagold meg, tapintsd meg, és ha valami nem oké vele, akkor ne edd meg.
Ettől most semmi bajod nem lesz, ne aggódj :) A botulizmustól sem kell félned, egyrészt nagyon ritka szerencsére, másrészt a nyers, feldolgozatlan hústermékeknél van rá esély inkább, illetve a rosszul eltett házi dolgoknál. Egy Sága védőgázas sonkától nem leszel beteg.
a oleszben mi ennél sokkal cifrábbakat is megeszünk.
jelszó:ami nem öl meg,az megerőít!:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!