Miért van az, hogy a bolti sűrített paradicsom minden látott életébe csak igazi paradicsomot nem?
A bolti sürített paradicsom PARADICSOMBÓL készül, csak nem kellöen érettböl.
A másik meg, hogy nem mindegy, MENNYI levest fözöl. (Meg ha telerakod rántással, akkor nem is lEHET paradicsomíze.)
Ami nekem bevált, az a dobozos paradicsomlé... azt használom leveshez, és szószhoz is. Csak nem rántással, hanem habarom.
Ha piacon sikerül szerezned házi paradicsomlevet, az a legjobb...
Persze lehet érett paradicsomból is főzni, de az elég macerás... paradicsomléből gyorsabb.
Az sem mindegy hány grammos, milyen sűrűségű konzervet veszel.Nézd meg a sűrítménytartalmát is. 3 kis májkrémes doboznyiból nem is lehet másfél liter levest főzni.
A fél literes papír dobozosok nagyon finomak, sűrűek, levesnek elég egy doboz és azt felhigítani kellőre, persze valami lisztes habarással, vagy rántással.
és utánízesíteni sem árt, kis cukorral, esetleg zellerlevéllel.
Ezerféle "bolti " paradicsom sűrítmény van, nem lehet egyértelműen állítani, hogy nem jók, csak nem megfelelőképpen használják.
"akkor miből csináljak paradicsomlevest mégis?"
Bár eretnek a gondolat, tudom, de mit gondolsz arról, hogy PARADICSOMBÓL csináld?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!