Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paradicsom levest de hogy is...

Paradicsom levest de hogy is az igazi?

Figyelt kérdés

sajnos nem tudok főzni de szeretnék megtanulni és meglepni a szüleimet meg a kistestvéremet egy finom paradicsom levessel ha van vmi bevált recept akkor légy szíves megosztanátok velem és ha lehet akkor részletesen mert tényleg nem tudok főzni:( 16/L

előre is köszönöm

UI: leírnátok h miből mennyit kell vegyek:)


2011. márc. 27. 21:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Fogsz 1 kis fej hagymát,megpucolod,apróra vágod,beleteszed egy fazékba,teszel hozzá egykanál zsirt (vagy 1 kanál olajat,zsirral jobb)

meggyujtod a gázt,és 2 percig kavarod folyamatosan,ne égjen meg.

röntesz 2 deci vizet,megkavarod

paradicsompürét öntessz hozzá,és teszel bele 2 kiskanál delikátot,és 1 kiskanál petrezselyemzöldet

tésztát vagy beletezsed vagy külön megfőzöd,és tálaláskor szed mindenki magának,ahogy tetszik


paradicsompürét én 1 nagyot szoktam,egy olyan spagetiszószos üveg méretűt,arra hasonlit ha boltba keresed,de vehetsz akármilyen

csinálhatod paradicsomléből is,akkor kevesebb viz kell hozzá

viz a 2 deci kevés,öntessz még bele,elrontani nagyon nem tudod,max higabb kicsit

2011. márc. 27. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
68%
Egy ki zsíron egy fej apróra vágott vöröshagymát üvege4sre dinsztelj meg. Szórj rá egy kanál lisztet és azzal pirítsd,míg a liszt kifehéredik. Öntsd fel kb. 1 liter vízzel,önts bele kb. 2 dl paradicsomlevet vagy egy doboz paradicsompürét. Tegyél bele kevés sót,bazsalikomot,vagy tárkonyt,és 1-2 kanál cukrot. Forrald fel,kóstold meg,elég édes-e. Ha felforrt akkor főzz bele valamilyen tésztát.
2011. márc. 27. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a gyors életmentő választ majd megírom h milyen lett:)
2011. márc. 27. 22:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Èn egy olaszos patadicsom levest receptjét irom le neked, mert ez után mindenki lenyalja az uját, különben Minesztrone-nak hívják.


Hozzávalók: 1 leveszöldség, 1 L süritett paradicsomlé, 1 evökanál fözötejszín, spagettitészta, só, bors, friss lestyány(egy speciális füszer) hanem friss bazsalikom, tárkony, delikát, egy pici cukor.


A leveszöldséget megpucolod, felvágod karikákra, egy kis vízben megpárolod. Azután feltöltöd a paradicsomlével, megfüszerezed és tovább párolod. Külön egy edényben megfözöd hozzá a már kb. 3 cm- esre feltördelt spagettit, és hozzáadod a leveshez. A legvégén a tejszínnel lestyánnal, egy pici cukorral ízesíted, és még 2 percig forralod. Meglátod, isteni az íze. Jó étvágyat hozzá.

2011. márc. 28. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
A 21,50-es változatánál vigyázz, hogy (amikor ilyen lisztes dolgot öntesz fel) mindig hideg vízzel öntsd fel, különben csomós lesz! (Egyébként én is úgy főzöm, ahogy ő írta)
2011. márc. 28. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!