Paradicsom levest de hogy is az igazi?
sajnos nem tudok főzni de szeretnék megtanulni és meglepni a szüleimet meg a kistestvéremet egy finom paradicsom levessel ha van vmi bevált recept akkor légy szíves megosztanátok velem és ha lehet akkor részletesen mert tényleg nem tudok főzni:( 16/L
előre is köszönöm
UI: leírnátok h miből mennyit kell vegyek:)
Fogsz 1 kis fej hagymát,megpucolod,apróra vágod,beleteszed egy fazékba,teszel hozzá egykanál zsirt (vagy 1 kanál olajat,zsirral jobb)
meggyujtod a gázt,és 2 percig kavarod folyamatosan,ne égjen meg.
röntesz 2 deci vizet,megkavarod
paradicsompürét öntessz hozzá,és teszel bele 2 kiskanál delikátot,és 1 kiskanál petrezselyemzöldet
tésztát vagy beletezsed vagy külön megfőzöd,és tálaláskor szed mindenki magának,ahogy tetszik
paradicsompürét én 1 nagyot szoktam,egy olyan spagetiszószos üveg méretűt,arra hasonlit ha boltba keresed,de vehetsz akármilyen
csinálhatod paradicsomléből is,akkor kevesebb viz kell hozzá
viz a 2 deci kevés,öntessz még bele,elrontani nagyon nem tudod,max higabb kicsit
Èn egy olaszos patadicsom levest receptjét irom le neked, mert ez után mindenki lenyalja az uját, különben Minesztrone-nak hívják.
Hozzávalók: 1 leveszöldség, 1 L süritett paradicsomlé, 1 evökanál fözötejszín, spagettitészta, só, bors, friss lestyány(egy speciális füszer) hanem friss bazsalikom, tárkony, delikát, egy pici cukor.
A leveszöldséget megpucolod, felvágod karikákra, egy kis vízben megpárolod. Azután feltöltöd a paradicsomlével, megfüszerezed és tovább párolod. Külön egy edényben megfözöd hozzá a már kb. 3 cm- esre feltördelt spagettit, és hozzáadod a leveshez. A legvégén a tejszínnel lestyánnal, egy pici cukorral ízesíted, és még 2 percig forralod. Meglátod, isteni az íze. Jó étvágyat hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!