Hogy kell paradicsom levest csinálni?
Én egy nagyon egyszerű és finom módszert tudok :)
Fogsz egy turmixgépet, beleteszel egy konzerves darabolt paradicsomot, vagy akár friss paradicsomot is hámozhatsz bele, 1-2 doboz sűritett paradicsomot, pici sót, borsot, lisztet, olajat, cukrot, és pici vizet. Ezt turmixold össze. Ha megvan öntsd át egy edénybe, és a sűritményt öntsd fel vizzel vagy paradicsomlével. Összeforralod , forrás után 10 percig főződ és kész. Izlés szerint teszel bele még cukrot vagy sót, esetleg oregano és bazsalikom is mehet.
Betűtésztát főzhetsz hozzá, vagy ami tetszik.
Jó étvágyat
mifelénk úgy készítjük, hogy először egy kevés rántás aztán a paradicsomlé, fele annyi víz só, cukor (mi elég édesen esszük), zellerlevél és egy negyed hagyma! marék rizs vagy betűtészta.
De én rántás helyett inkább keményítőt használok, csak egy kis vízzel elkeverem és ha megfőtt a tészta belekeverem. Egyet forr és kész!
Én így csinálom:
-házi eltett paradicsomlét felforralok, majd negyedelt vöröshagymát, és lestyánt/zeller levelet rakok bele. Ha igazán jó a paradicsomlé, cukor se kell bele.
VAGY
-házi eltett paradics9omlét felforralok, majd negyedelt vöröshagymát, fokhagymát, oregánót, bazsalikomot és kakukkfüvet rakok bele - ez az olaszos verzió.
Nem értem amúgy hogy egy alapból édes gyümölcsöt a paradicsomt minek felcukrozni, elvész minden természetes íz.
Tök jó, hogy egy ilyen alap és egyszerű levest ennyi féle képpen lehet főzni. Mire én ezt mind végigpróbálom!!! :-)
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!