Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell paradicsom levest...

Hogy kell paradicsom levest csinálni?

Figyelt kérdés
2008. aug. 20. 19:42
 1/7 anonim válasza:
100%
1 liter paradicsomléhez hozzáöntesz kb fél liter vizet, majd felforralod, majd beleteszel fél kávéskanál sót, egy negyed evőkanál ételízesítőt, ízlés szerint(4-5 evőkanál) cukrot, meg 3 maréknyi betűtésztát(általában ezzel készítik, de mással is lehet), és a tésztával addig főzöd tovább, míg meg nem puhul a tészta.:)
2008. aug. 20. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én egy nagyon egyszerű és finom módszert tudok :)

Fogsz egy turmixgépet, beleteszel egy konzerves darabolt paradicsomot, vagy akár friss paradicsomot is hámozhatsz bele, 1-2 doboz sűritett paradicsomot, pici sót, borsot, lisztet, olajat, cukrot, és pici vizet. Ezt turmixold össze. Ha megvan öntsd át egy edénybe, és a sűritményt öntsd fel vizzel vagy paradicsomlével. Összeforralod , forrás után 10 percig főződ és kész. Izlés szerint teszel bele még cukrot vagy sót, esetleg oregano és bazsalikom is mehet.

Betűtésztát főzhetsz hozzá, vagy ami tetszik.

Jó étvágyat

2008. aug. 20. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én beleteszek pár zellerdarabot is, és a végén mozzarella sajtot, isteni!
2008. aug. 20. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:
100%
én rántással készítem: liszt,olaj->felöntöm paradicsomlével. egy erőleveskocka,bele tészta,zeller.ennyi. finom!
2008. aug. 21. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

mifelénk úgy készítjük, hogy először egy kevés rántás aztán a paradicsomlé, fele annyi víz só, cukor (mi elég édesen esszük), zellerlevél és egy negyed hagyma! marék rizs vagy betűtészta.


De én rántás helyett inkább keményítőt használok, csak egy kis vízzel elkeverem és ha megfőtt a tészta belekeverem. Egyet forr és kész!

2008. aug. 21. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én így csinálom:

-házi eltett paradicsomlét felforralok, majd negyedelt vöröshagymát, és lestyánt/zeller levelet rakok bele. Ha igazán jó a paradicsomlé, cukor se kell bele.

VAGY

-házi eltett paradics9omlét felforralok, majd negyedelt vöröshagymát, fokhagymát, oregánót, bazsalikomot és kakukkfüvet rakok bele - ez az olaszos verzió.


Nem értem amúgy hogy egy alapból édes gyümölcsöt a paradicsomt minek felcukrozni, elvész minden természetes íz.

2008. aug. 22. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Tök jó, hogy egy ilyen alap és egyszerű levest ennyi féle képpen lehet főzni. Mire én ezt mind végigpróbálom!!! :-)

Köszi a válaszokat.

2008. aug. 22. 22:30

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!