Hogy lehet az, hogy a banán megbarnul, néha nagyon is, egészen rohadtnak tűnőnek, ám amikor meghámozzuk, akkor tökéletesen hibátlan, friss, kemény, pont jó belül. Hogy lehetséges ez és mi a magyarázat?
Igazabol a banánt akkor a legideálisabb fogyasztani amikor barna pöttyök mar megjelentek rajta, vagy mar kezd barnulni, mert akkor alakul at a cukor ugy, hogy ne puffasszon, igy tökéletesen emésztődik.
Sajnos amikor meg sarga/sargaszold akkor éretlen es csak puffadast okoz es baromi nehez megemészteni.
Te pont jol eszed!:)
Köszi a válaszokat, logikusnak tűnik! :) Sőt, még banán felett is láttam kiírva ezt a pöttyös=egészségesebb infót (bár persze attól még az nem jelenti azt, h igaz, de tán tényleg...)
Amúgy állítólag van kifejezetten direkt spéci zöld banán is (bár nem értem, minek, pont nem logikus éretlenné "hazudni"... akkor meg már miért nem inkább speciálisan sárgára génkezelik...?)
(írva mindezt fél kézzel, kívül barna-belül tökéletes banán evése közben! :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!