Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szeretném a késeimet otthon...

Szeretném a késeimet otthon gondozni, mire lesz szükségem?

Figyelt kérdés
Szeretnék olyan eszközöket beszerezni, melyekkel a kisebb kopások után ismét élessé varázsolhatom a késeimet. Természetesen a nagyobb munkákhoz köszörűshöz vinném, viszont nem akarok minden kisebb élezési feladattal szakemberhez rohangálni. Milyen kézi eszközöket vegyek (fenés, polírozás, stb)?
2014. dec. 14. 19:59
 1/7 zolidobos ***** válasza:
Amit el tudsz végezni, az a munka közbeni fenés, fenőacélon, bár azt is meg kell tanulni. Éleztetni alkalmas köszörűvel szakemberrel kell. Évtizedek óta dolgozom késsel az átlagosnál többet, vizes köszörűm is van, mégis...szaktudás nélkül, gyors fordulatú kővel nekiesni a kés halála.
2014. dec. 14. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Esetleg egy ilyen?


[link]

2014. dec. 14. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Acél lenne a legjobb, de azt egy jobb képességű ipari tanulónak is vagy 3 hónap megtanulni, úgy hogy van profi segítsége...


Inkább kő.

Van olyan, hogy egyik fele durvább, másik finomabb. Azt csak fixen leteszed, ráteszed a kést, tartva a megfelelő élszöget, aztán adj neki. :)

Kisebb kiigazításokhoz ez elég.

2014. dec. 14. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Hagyd a "KŐ" korszaki módszereket.


Szerezz be egy Dick Rapidsteel eszközt...


Ő az.


[link]

2014. dec. 14. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez jobb bármilyen acélnál, csaka használatát kell megtanulni.


Sosem szabad erőltetve lenyomni, csak amennyire az acélrugó engedi, és lehetőleg minnél gyorsabb határozottabb mozdulatokkal húzzad benne egy irányba fel le emelgetve.


A szimetrikus acél drótoknak köszönhetően amik egy egy spirálrugóval vannak felerősítve, tökéletes élet ad, már 6-8 lehúzás után.


Évek óta használom már.

2014. dec. 14. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 zolidobos ***** válasza:
A kő hátránya, hogy zsírosan nem működik, márpedig ez húsfeldolgozásnál előfordul. A "csettegő" hasznos eszköz (ára 20 e körül) pl. szalagmunkánál acél helyett, de a köszörűt nem helyettesíti. Előnye az acéllal szamben a gyorsabb használat, és kevesebb hozzáértést igényel.
2014. dec. 15. 05:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Na pont ezért emeltem ki a megfelelő élszöget, "zerge620" által linket cucc pl túl nagy élszöget csinál, én kifejezetten utálom az efféle eszközöket.


Egy háztartásban pedig nem sűrűn kell munka közben többször utánélezni a kést, ha az elején tökéletesen penge éles késsel kezdtünk el dolgozni.

Elég a munka végén rendbe rakni, így a zsíros kés indokolatlan.

2014. dec. 15. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!