Milyen késekre van szükségem disznóvágáshoz? Mikor használok merev és mikor használok flex pengét?
Figyelt kérdés
Dick késekkel szeretnék "felfegyverkezni" milyeneket vegyek?2014. dec. 14. 18:59
1/5 zolidobos válasza:
3 darabra lesz feltétlenül szükség.
-egy szúrókés, amit másra nem használsz. 15-17 cm pengehosszúságú, merev, széles lapú. 8ha valaki okoskodik, hogy "minek az, elég a 10 centis" ne higgy neki)
-egy szeletelő kés
21-23-as méretű, ívelt pengéjű
-egy csontozó kés
8-10 es méretű, félflexi, vagy kemény, ívelt
Természetesen, ha az utóbbi kettőből megélezett tartalék is van, a munka során hasznos lehet, de a felsorolt hárommal, meg persze egy hozzáillő acéllal, (gagyi acél, kaszakő, stb. felejtős!) minden munka elvégezhető.
2/5 zolidobos válasza:
Ja! Ezek a kések újan brutál drágák, soha nem fogod kihasználni.Nézz szét a jófogáson, vagy az olx-en "henteskés" keresőszóval találsz jó használt késeket 1000-1500-ért+posta. Én egy gyulai tagtól szoktam rendelni, nagyon korrektül postáz.
3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm Zoli! Mire használom a szúrókést?
A szeletelőkéssel gondolom szeletelek (pl karaj, stb)
A flex-el pedig csak csontozok, de pl a zsírszalonnát tepertőnek nem vele kockázom fel?
2014. dec. 14. 20:03
4/5 zolidobos válasza:
Hát a disznó kivéreztetésére(megölésére). Ez része a feladatnak, hacsak nem felet veszel, vagy döglöttet..))
5/5 zolidobos válasza:
Magyarul egy kis kés, csontozni, felszúrni, és egy nagy kés formázni, szeletelni, fejteni. A szúrót leírtam. azt azért nem használjuk másra, hogy mindig borotvaéles legyen, és sima metszlappal vágja át a verőereket, a tökéletes kivérzés érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!