Mi a véleményetek a Lipton teáiról?
Tipikus középkategóriás filteres trutyi.
Szálas teát veszek kimérve teázókból, márkanevet nem tudok mondani.
Szegény 2. válaszadó jól le lett pontozva,pedig igaza van. A szálas tea sokkal finomabb és jobb; az az igazi tea, sajnos a filteresek fel sem érnek vele.
Ettől független én nem tudom magamnak mindig megengedni a szálas teát, ezért sok filtereset iszom. A Lipton elég jó, a többi hasonló árkategóriájúval egyforma. Nem sok különbség van.
Hetes és kettes, ismeritek azt, hogy "De gustibus non est disputandum"?
Mindenkinek más az ízlése. Én már ittam szálas és filteres teát is, piramisosat is, és a Lipton Earl Grey ízlett a legjobban.
Meg nem enném a pacalt, más pedig könyörög érte, hogy ehesse. Ennyi.
Utolsó: ez nem ízlés kérdése, hanem minőségé, és ezt nem lehet vitatni. A véleményemet kérdezték, és nekem az a véleményem, hogy a lipton filteresben középkategóriás, teának viszont kifejezetten rossz.
Ez egy egyszerű tény, hogy a tealevelek "szüretelésekor" az egészséges, egész leveleket egyben őrzik meg, és ezeket dolgozzák fel jó minőségű, válogatott valamint prémium és exkluzív szálas ill. leveles teákká. Ha egyszer megkóstolod milyen az egész levelekből főzött tea, valószínűleg megérted miről beszélek. A levelek épsége miatt az íze intenzívebb, mivel az egész levelek több illóolajat és aromát tartalmaznak, más a csersavtartalmuk.
A filteres teába a "maradék" kerül az egész levelek leszedése után: törmelék, haszontalan szár és sérült levelek, amit aztán összedarálva zacskókba tömnek.
Nem véletlen a 3-10x-es árbeli különbség tehát, és az ízbeli főleg nem. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a szálas, leveles, sodort teák egy része szinte csak kézzel készül, nem gépi eljárással, mint a darált-ömlesztett-ízfokozóval megtömött szálas. A minőségellenőrzés is sokkal szigorúbb.
Na nekem ez a véleményem, lehet lepontozni, amiért a kérdésre válaszoltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!