Mi volt az ebéd, vacsora, desszert? Elfogytak az ötleteim!
Ebéd: zöldborsóleves, dióstészta, illetve pesztós tészta - kinek mire volt éppen kedve
Vacsora: Sült csirkecomb, krumplipürével, savanyúsággal
Sütőtökleves, rántott sonka, burgonya pürével.
Desszert ma nincs. :)
#1: Sok mindent, tényleg sok mindent tudok. De ha valamit nem, azt megnézem itt. A ti írásotok alapján akartam válogatni.
Köszii mindenkinek, főleg #5-nek!
Hétfő: sertésragu leves, krumplipüré rántott gomba májas töltelékkel megtöltve
Kedd- spenót főzelék főtt tojással, csokis-meggyes bögrés süti
Ma-paradicsom leves betűtésztával, spenótos húsos rakott tészta sajtmártással
Holnap maradék leves, tepsis hús zöldséges rizzsel, sütök palacsintát
Péntek bolognai, maradék palacsinta tésztát kisütöm
Szombat gyümölcs leves-lehet, hogy fahéjas tejszínes alma leves, pulykarizottó
Vasárnap tojás leves, maradék pulykából rántott pulyka aszalt barackkal töltve, krumplipüré, almás pite
Akármilyen tésztás étel, nokedli pörkölttel, töltött káposzta, rakott krumpli, rakott zöldséges ételek, töltött krumpli, főzelékek sült hússal, paprikás krumpli, rizses, tarhonyás hús, bolognai, lecsó, sült máj rizzsel, baconbe tekert hús vagy máj krumpli pürével, brassói
Én ma csak tejfölös tésztát csináltam pirított szalonnával, viszont tudok egy nagyon fincsit.
Ami kell hozzá: leveles tészta, pizzakrém, virsli és trapista sajt. Jól ki kell nyújtani egy doboz leveles tésztát, erre rákened a pizzakrémet. Felvágod durván 3 cm-es csíkokra, aztán fogof a virslit és a közepén kettévágod. Én egy kicsit slégan szoktam. Aztán hozzában bevágod, de ne vágd el teljesen, ebbe teszel olyan hosszúra vágott sajtot, mint a virsli. Ha ez megvan, akkor fogod a pizzakrémmel bekent leveles tésztát és feltekered a virslire, mint a roládot (a pizzakrémes rész belül legyen) Beteszed kivajazott tepsibe, bekened tojással, ha nagyon szeretnéd még szórhatsz rá sajtot, de én nem szoktam. Szép pirosra sütöd.
Valahogy így kell kinéznie
Ja azt kifelejtettem, hogy van amikor bacont is tekerek rá. Szerintem ez nagyon finom :)
Szintén virslis. Paradicsom, paprika és kígyóuborka összevágva, van a Lidl-ben olcsóbb füstölt sajt, azt is összevágod kockára (nem tudom van-e nálatok Lidl, szóval ha nem akkor bocsi :D), virslit felkarikázod és megpirítod egy pici olajon és egy tálban ezeket összekevered. A zöldségekre kis só, ha van akkor olívaolajjal is nyakon öntheted. Ez lightosabb, de finom :)
Az a baj, hogy ilyen későn már nem igazán fog az agyam, szóval most csak enyit tudok mondani, de a nosalty-t én is ajánlom! :D
Tegnap lencsefőzelék volt sültkolbásszal, este pár melegszendvics.
Most délben tojásoslecsó lesz (kevés kolbász is kerül bele )este tonhalas tésztasaláta.
Holnap délben csak tócsni lesz házi vegyes savanyúval, vacsora körözöttel töltött paprika.
A hétvégi menün még most töröm a fejemet...talán innét szemezgetek én is.
Madártej az már biztos, hogy lesz, a többi még homály :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!