Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi az az UHT a tejes dobozon?

Mi az az UHT a tejes dobozon?

Figyelt kérdés
Ilyen hülye kérdést még nem tettem fel, de a tejen van az, hogy UHT, és az mit jelent? Ultra....valami, vagy mi
2014. nov. 2. 12:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A tej ízét nagymértékben befolyásolja a tej zsírtartalma.

A zsír az ízvivő anyag (nemcsak tejben ), természetes, hogy a házi tejnek más íze van a maga 3,8-4 % zsírtartalmával, mint a feldolgozott 2,8, 1,5 % és még ennél is alacsonyabb, esetleg zsírmentes tejeknek.

Csupán ennyi a titka, hogy más íze van...

2014. nov. 3. 12:44
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Érdekes, hogy a bolti tej minél magasabb zsírtartalmú, annál kevésbé hasonlít az íze a házi tejhez, és minél kevesebb zsírtartalmú, annál víz ízűbb. Miért is vannak többféle zsírtartalmú tejek? Talán Rózsi 1,5-es tejet ad, Emőke meg 2,5-est? Van a tejnek egy alap zsírtartalma, amit kivonnak belőle, hogy kevesebb legyen. Na ettől nem lesz tej a tej.

Nem laikus vagyok, pusztán tisztában vagyok azzal, hogy milyen egy bolti 'tej', és milyen egy házi tej. Akár felforralva, akár hidegen.

Elhiszem, hogy te 42 évig ott dolgoztál, de akkor elég jól eltitkolták előled a dolgokat.

Majd ezt akkor elhiszem, ha vizsgálatokkal megállapítják, hogy miért nincs a bolti tejnek tej íze, és hogy egyáltalán nem hígítják semmivel.

2014. nov. 5. 13:25
 13/14 anonim ***** válasza:

Rettentően buta vagy, nem is laikus, az enyhe kifejezés rá.

A kifejt tej átlagosan 3,7 % zsírtartalmú, a házi elérheti a 4 %-ot is.

a házi tejet azon mód helyben értékesítik általában. Régen is volt háztáji tej, és meg is fizette még a felvásárló is, mert zsír és fehérje alapú a felvásárlási ár tartalma.

a feldolgozókhoz beérkezett tejet átvételkor nagyon szigorú preciziós műszerekkel bevizsgálják beltartalmi értékekre, így zsírtartalomra és fehérjére is.

Aztán szeparációs eljárással elválasztják a tejzsírt a folyadéktól, majd a fogyasztói igények szerint visszakerül bele annyi zsír,hogy az beállított legyen a forgalomban kapható szabvány szerinti 3,5, 2,8, 1,5, 0,5, vagy akár 0,1 zsírtartalmúra is. ezeket láthatod, vásárolhatod a boltban.

Ennél jobban nem tudom és nem is akarom elmagyarázni, főleg neked kedves tudatlanka.

A boltban mindenki maga dönti el, hogy milyen tejet vásárol.Ha nem tetszik a bolti, hozzá lehet jutni házihoz is, aki teheti tegye . Senki nem tartja vissza, és senkire fejéhez sem fognak pisztolyt, hogy "bolti " tejet vegyen.

Részemről pont !!!

2014. nov. 5. 17:07
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Lebutáztál, és ismert tényeket állítottál. Arra viszont még mindig nem kaptam választ, hogy a bolti tejnek miért nincs tej íze.
2014. nov. 6. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!