Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi az az UHT a tejes dobozon?

Mi az az UHT a tejes dobozon?

Figyelt kérdés
Ilyen hülye kérdést még nem tettem fel, de a tejen van az, hogy UHT, és az mit jelent? Ultra....valami, vagy mi
2014. nov. 2. 12:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%
Ulra magas hőmérsékleten kezelt. Valami ilyesmi :D
2014. nov. 2. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
79%
Ultra High Temperature, jelentese, bogy a tej magasabb foknal left pasztoralva, rovidebb ideig, bogy megmaradjon az ize es a taplalek tartalma.
2014. nov. 2. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

Ah 3.

hogy te mekkora hülyeséget írtál xd

2014. nov. 2. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
23%

"bogy megmaradjon az ize"


Az UHT tej ízének köze nincs a tehéntejhez! A magas hőfok miatt a tejcukor karamellizálódik, ez az egyik ok, hogy olyan szar íze van...

:(

2014. nov. 2. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
Nekem a táplálék tartalma jobban tetszik :(
2014. nov. 2. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Mivel senki nem írt egy értelmes hozzászólást (kivéve az #1), tessék:

ultra magas hőmérsékleten hőkezelt. Azért csinálják ezt, hogy a baktériumokat kiöljék a tejből anélkül, hogy ez különösebb veszteségeket okozna a tápanyagtartalmában.


Szokták mondani, hogy a házi tehéntejet fogyasztás előtt forrald fel, hogy az esetleges bacik kimenjenek belőle. Ebben az esetben, ha házilag forralod fel, viszont ugyanúgy, ahogy a zöldségekből kipárolognak a vitaminok, úgy a tej is veszít a tápanyagtartalmából.


DE mivel ez hirtelen van nagyon nagy hőmérsékletre forralva, így több tápanyag marad a tejben, mint ha csak simán felforralnák.

Ez mondjuk a bolti tejeknél sokat nem oszt, nem szoroz, mert úgyis hígítják, szóval ami tápanyag megmarad benne, azt a hígítás során el is veszti.

2014. nov. 2. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
90%
Nagyjából igazad van utolsó, csak abban tévedsz nagyot, hogy higítják.Semmi értelme nincs a tejet higítani, mert amúgy is a tej 90 5-a víz, a többi a zsír, a laktóz (tejcukor), fehérje, ásványi anyagok, vitaminok.
2014. nov. 2. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
33%
Ha nem hígítanák, akkor tej íze lenne. Nézzél meg pár ezzel foglalkozó tudományos dokumentumfilmet.
2014. nov. 3. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

Laikussal nem vitatkozom. "csak " 42 évet dolgoztam a tejiparban, ismerem a tejipari technológia minden fázisát.

Ismerem az egész vertikumot, a tehénfejésétől a pultrakerüléséig a termékeknek.

Nagy baromságot állít az, aki arról ír, hogy vizezik, hígítják a tejet.

Nagyon komoly előírások vannak ,mind a beltartalmi értékekre vonatkozóan, mind pedig a higiénia elvárásokra

Mindezek folyamatos ellenőrzés alatt vannak, bátran kijelentem, hogy világszínvonalú labortechnikai felszereléssel.

Kívülálló el sem tudja képzelni, milyen szigorú minőségbiztosítási feltételek között folyik a tej feldolgozása, de mint minden más élelmiszert, a tejet is divat lett szapulni.

2014. nov. 3. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megy a zöld kezecske! Illetve szerintem is hígítják a tejet..A nagyszülők nem mondanák, hogy a bolti tejnek nem tej íze van. Mindegy igazából, amit tudni szerettem volna, megtudtam, köszönöm szépen!
2014. nov. 3. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!