Mi az az UHT a tejes dobozon?
Ah 3.
hogy te mekkora hülyeséget írtál xd
"bogy megmaradjon az ize"
Az UHT tej ízének köze nincs a tehéntejhez! A magas hőfok miatt a tejcukor karamellizálódik, ez az egyik ok, hogy olyan szar íze van...
:(
Mivel senki nem írt egy értelmes hozzászólást (kivéve az #1), tessék:
ultra magas hőmérsékleten hőkezelt. Azért csinálják ezt, hogy a baktériumokat kiöljék a tejből anélkül, hogy ez különösebb veszteségeket okozna a tápanyagtartalmában.
Szokták mondani, hogy a házi tehéntejet fogyasztás előtt forrald fel, hogy az esetleges bacik kimenjenek belőle. Ebben az esetben, ha házilag forralod fel, viszont ugyanúgy, ahogy a zöldségekből kipárolognak a vitaminok, úgy a tej is veszít a tápanyagtartalmából.
DE mivel ez hirtelen van nagyon nagy hőmérsékletre forralva, így több tápanyag marad a tejben, mint ha csak simán felforralnák.
Ez mondjuk a bolti tejeknél sokat nem oszt, nem szoroz, mert úgyis hígítják, szóval ami tápanyag megmarad benne, azt a hígítás során el is veszti.
Laikussal nem vitatkozom. "csak " 42 évet dolgoztam a tejiparban, ismerem a tejipari technológia minden fázisát.
Ismerem az egész vertikumot, a tehénfejésétől a pultrakerüléséig a termékeknek.
Nagy baromságot állít az, aki arról ír, hogy vizezik, hígítják a tejet.
Nagyon komoly előírások vannak ,mind a beltartalmi értékekre vonatkozóan, mind pedig a higiénia elvárásokra
Mindezek folyamatos ellenőrzés alatt vannak, bátran kijelentem, hogy világszínvonalú labortechnikai felszereléssel.
Kívülálló el sem tudja képzelni, milyen szigorú minőségbiztosítási feltételek között folyik a tej feldolgozása, de mint minden más élelmiszert, a tejet is divat lett szapulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!