Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért keseredik meg a tea pár...

Miért keseredik meg a tea pár óra alatt a tea/kávé főző termoszában?

Figyelt kérdés

Igaz nem egy mai darab, még anyukám kapta vagy 10 éve, de mivel talán egyszer használta elhoztam tőle. Gondolván milyen jó hogy pillanatok alatt kész a tea, és ha este főzök még akkor is reggel jó meleg teát tudok inni. Melegnek meleg is csak hogy megkeseredik a tea.

Amikor haza hoztam többször átfőztem ecettel, meg tiszta vízzel. A kannát minden alkalommal alaposan elmosom. Próbáltam szódabikarbónával is kimosni, de az se segít.

Mit lehetne tenni?

Ilyen:

[link]

2014. nov. 1. 21:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha a teafiltert sokáig áztatod, kiválik a csersav, és az teszi keserűvé a teát. Nem a termoszhoz van köze.
2014. nov. 1. 21:42
 2/3 A kérdező kommentje:
A filter nincs folyamatosan a teában. A felső részbe rakom ahova a kávét is kell, úgy főzöm át. Tehát nem is ázik, csak átfolyik rajta a forró víz.
2014. nov. 2. 07:35
 3/3 TappancsMancs ***** válasza:
A filter nyilván nem is lehet a teában mivel ez nem filteres meg csak átfolyik a szűrőn a forró víz, ez okés. Ezeken szokott lenni melegen tartó funkció ami melegíti akár pár órát is a teát kávét, ez az ami nem tesz jót az innivaló kávénak-teának. Azért nézd meg amikor üres és tiszta mennyi szennyeződés van benne mindenhol, az is csinálhat ilyet. A melegentartó funkciót kapcsold ki, ha alszol mert az nem erre van, hanem ha folyamatosan elteázgatsz és megiszogatod. (sok hőtől megég)
2014. nov. 5. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!