Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hordós savanyúságban van...

Hordós savanyúságban van valaki otthon? Van valaki aki tapasztalt és tehetek fel pár kérdést?

Figyelt kérdés

Légyszi, csak tényleg olyanok írjanak, akik hasznosat írnak!

Nem kell az olyan, hogy: "Ha nem vagy benne biztos, akkor minek fogtál bele!?" meg "Ha nem magadtól csinálod hanem itt kérdezgetsz, akkor csaló vagy." stb., mert ezek több mint gyerekesek és már belefáradok abba, hogy a kérdéseimet töröljem az ilyenek miatt, majd újra írjam.


2014. okt. 8. 22:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Kérdezz, mire vagy kiváncsi? :)
2014. okt. 8. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi! A lényeg, hogy mindent a recept szerint írtam, ahogy a "nagy könyvben" meg van írva.


Kb. 3 hónapja kezdtem el. Volt, hogy néha olyan volt mintha kicsit pezsgett volna a lé, de többen mondták, hogy ez természetes, és meg is kóstoltam a levet és nem volt rossz.

Viszont ma kivettem egy kis paradicsomot amit már a kezdet kezdetén raktam bele.

Kinézetre, színre, állagra tökéletes, viszont kicsit kesernyés íze van, és amikor a számban van, akkor olyan must, vagy pezsgős íze van vagy hogy mondjam.

Tehát semmi savanyúság íz, meg az amit várni kellene.

2014. okt. 8. 22:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Pontosan hogy van a recept? Ha megkeseredett, akkor ott valami nagyon nincs rendben.

Hol tartottad a hordót a savanyúsággal?

Mielőtt beleraktad a savanyúságnak valót kimostad és kiforráztad a hordót?

2014. okt. 8. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A zöld paradicsomnak eleve van kesernyés íze. Ha nem szúrkáltad meg berakás előtt villával, akkor elkezdődhetett benne egy kis erjedés, ez okozhatja a pezsgős ízt.
2014. okt. 8. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

A receptet holnap leírom, most nem tudom hol van, de a szomszéd évek óta ugyanez alapján készíti (tőle kaptam a receptet) és neki mindig nagyon jó.

A hordót kimostam, a sufniban tartom, van teteje, semmi nem mehetett vagy eshetett bele, a vizet felforraltam a kezdet kezdetén, majd hagytam hogy le hűljön. A paradicsomok egy kicsit furák a többi zöldséghez képest, mert valahogy olyan mazsola kinézetük van, tehát behúzódik a testük. Amelyik félbe van vágva vagy negyedelve azzal kinézetre semmi gond. Nem szurkáltam őket, csak az alma paprikákat.

2014. okt. 8. 23:19
 6/7 A kérdező kommentje:

Tehát itt a recept:


30 literes hordóhoz van írva.


15 liter víz (amit ugye fel kell forralni, majd elhűteni)

1,5 kg cukor

75 dkg só

1,8 liter 10%-os ecet

2 dkg citromsav

2 dkg babérlevél

2 dkg borkén

6 dkg nátrium-benzoát vagy szalicil (én szalicilt tettem bele)

3 dkg szemesbors

Plusz ízlés szerint: kapor, mustármag, koriander, fokhagyma, torma, stb.


Ami más, mint a szomszédé, hogy én jódozott sót tettem bele (később mondta, hogy ő a hagyományos nagy szeműt szokta belerakni)

2014. okt. 9. 11:13
 7/7 A kérdező kommentje:
*elhűteni = lehűteni, csak elírtam :)
2014. okt. 9. 11:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!