Az idei dió felszedés után mennyi idővel fogyasztható? A szárításnak mennyi ideig kell tartania? Egyéb tennivaló?
Figyelt kérdés
Először van diófánk, ezért ennyi a kérdés... :)2014. szept. 19. 12:44
1/3 anonim válasza:
A legjobb, ha a leszüretelt diót a napon szárítjuk. Fektessünk fóliát a földre, és azon terítsük szét a burkától gondosan megtisztított termést. Időnként forgassuk meg a napra kiterített szemeket. Száraz, napos időben 2-3 nap alatt tárolásra kész a dió.
2/3 anonim válasza:
A termés külső húsos burkát, a kopácsot diószüretkor gyűjtsük be. Vékony rétegben kiterítve, napon szárítsuk. A penészes vagy megfeketedett részeket gondosan ki kell válogatni. A diókopács drogja csersavat (az éretlen még többet) és C-vitamint is tartalmaz. Főzetét izzadás, gyomor- és bélhurut, valamint étvágytalanság ellen használják. A főzettel mosott barna haj csillogóvá válik, sötétebb árnyalatot kap. Az olívaolajban kifőzött kopács kiváló hajkenő, dióolajként árusítják. A barna fapác alapanyaga is a zöld burokból készül.
(Első voltam)
3/3 anonim válasza:
Valóban, ilyen szép napos időben érdemes a szabadban szárítani. Sötét,hűvös helyen, tömörítve tárolva könnyen bepenészedik. 1-2 hónap után tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!