Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egy hónapig reggeli, ebéd,...

Egy hónapig reggeli, ebéd, vacsora egy személyre 8 ezer forintból! Tanácsok? Hogyan tudom megoldani?

Figyelt kérdés
Nincsenek nagy igényeim, de azért ez mégis kevés pénz, úgy hogy teljesen üres a hütőm.
2014. szept. 12. 20:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Paprikás krumpli, tejbe rizs(pici vízzel csalj), krumpli leves, lencse főzelék , jaj nem is tudom mit írjak . Hetvegente haza mész ? Tartós élelmiszert nem tudsz otthonról vinni? Pl hagyma krumpli ilyesmi ?
2014. szept. 12. 23:22
 12/21 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem vegyél zsírt , azzal tudsz főzni is meg kenyérre is kenheted.

Reggeli , vacsora: zsíros kenyér hagymával ,

Ebéd paprikás krumpli kenyérrel , vegyél pár szem tojást , főzelék melle feltetnek tukortojaskent, vagy feldobhatod főtt tojással a zsíros kenyeret.kis konzerves borsobol pörkölt , melle rizs. Kemény lesz ez a hónap számodra . Nem tudsz valamit eladni hogy egy picit tobb legyen a penz?

2014. szept. 12. 23:34
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Hm, nem tudom, szerintem épp hogy a bolti kész dolgok és porok elég drágák kalóriára s tápértékre vetítve, ha már levest akar, maximum leveskocka száraztésztával, bár én azt se enném, az előbbi szinte tuti ízfokozós... Rendes zöldségleves, olcsó zöldségből :)

No de mivel lakunk jól? Nekem ínség idején (és gazdagságban is) nagy kedvencem a zöldséges rizs, ha zsírosabb, akkor szerintem finomabb és a zsír is elég olcsó, persze a rizs is, s olcsó zöldségeknél még a zöldség rész is rendben van. Kis borsó, répa, hagyma, rizs, zsír, ez még télen is nagyon olcsó s szerintem szuper. Persze ízlések és pofonok.

A szárazhüvelyesek is nagyon olcsók. Én tuti nem éheznék ennyiből, bár bizonyára hiányozna pár dolog.

A tojást sem hagynám ki, az nekem roppant fontos. Húst nem ennék, de ha valaki igényli, olcsó, de valódi húsokat egyen (nem olcsó felvágottat, ami ki tudja, milyen s ha a húsmennyiséget nézzük, totál drága), belsőséget, miegymást, s azzal dobja fel az ételét.

Én nagyon zsírosan ennék, az csökkenti az éhséget is, de ez nem mindenkinek fekszik.

2014. szept. 12. 23:53
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is érdemes lenne a száraztészták kozmoszában gondolkodni, és a főétkezéseid jelentős hányadát ebből fedezni. Nyilván nem Barilla tésztát kell venni, a kisebb márkák termékei is egész jók, az Interspar sajátmárkás tésztái pl kifejezetten finomak (a piros zacskósra gondolok, de az S-budget sem annyira rossz).

Készíthetsz belőle krumplis, káposztás, grízes tésztát (igen, ezek tipikus menzakaják, tudom, de olcsóak és laktatóak, most pedig ez a lényeg). De különböző zöldséges szószokkal is fel lehet dobni a tésztát, gondolok itt egy bekavart besamellre (liszt, tej, zsiradék), amibe beleteszel répát, cukkinit, paradicsomot, brokkolit, éppen amit kívánsz vagy ami akciós. A hús most tényleg olyan dolog, hogy relatíve drága termék, de azért a nagyáruházakban szinte kivétel nélkül akad akciós hús, egy 20-30 dekát azért 1-2 hetente vehetsz magadnak, szerintem ennyi bele kell, hogy férjen.

A rizs szintén olcsó alapanyag, bár ezzel az a probléma, hogy önmagában nincs túl nagy élvezeti értéke, az ember általában köretként eszi, nem pedig magában. Persze készíthetsz hozzá zöldségből vagy tojásból "pörköltet", úgy máris finomabb a rizses fogás.

Reggelinek én elsősorban zabkását ennék, a zabpehely nagyon olcsó (fél kg kerül 200 Ft-ba (S-budget, valamint Aldi és Lidl sajátmárkásai), ez tejjel és vízzel fele-fele arányban felfőzve kiváló reggeli, lassú felszívódású szénhidrát, magas a rosttartalma is, szinte tökéletes reggeli(leszámítva azt, hogy a tejbegrízen nevelkedett magyar szájíznek elsőre furcsa az íze és állaga, és most magamról is beszélek többek közt :) ). Erre tehetsz különböző gyümölcsöket, 1-1 darab alma, barack esetleg banán szerintem szintén beleférne a keretbe.

Vacsorára kifli, zsemle májkrémmel, olcsóbb húspástétomokkal, esetleg vajkrémmel, némi zöldséggel egészen kielégítő vacsora lehetne.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, nyilván a fentiek nem tartoznak a tökéletesen egészséges ételek kategóriájába, de most az a fő cél, hogy ezt az 1 hónapot kihúzd különösebb éhezés nélkül.

Nézegesd a szupermarketek akciós újságait, néha meglepően jó akciókat találnak ki, érdemes ezeket kihasználni.

Kitartás!

2014. szept. 13. 00:41
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Egészséges a zabkása, ez fél kg 250ft, heti reggelid meg van.

Tejbe rizs, lecsó, főtt tojás kenyérrel, tarhonyás virsli, zsírban lesütve hagymás máj kenyérrel, rizses hús-pl combból, krumplis-túrós,-káposztás tészta, rakott krumpli-virsliből, paprikás krumpli, tojásos nokedli, paradicsomos káposztafőzelék sült virslivel, sajtos-tejfölös tészta, paradicsom leves, krumplifőzelék sült virslivel

Merre laksz?Tettünk el házi lekvárt, tudnék adni pár üveggel, van szőlő tőkénk-lila szőlőt is tudnék adni pár fürttel-egészséges, pár db almát, pár fej hagymát, pár szem krumplit és még egy kis csokit is vennék neked, ha érdekel, írj!

2014. szept. 13. 15:50
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi jelenleg diót szedünk, a környéken rengeteg fa van vadon (hogy most tulajdonjogilag hova tartozik, az egy dolog, de nem házhoz és senki sem szedi fel), de ezt megcsináltam Budapesten is, utcára leeső diókkal, munkából hazafelé... A gombászás nem annyira hatékony. Később majd lesz csipkebogyó, az kb. mindenhol van, bár ez már kezd erősen túlélő móddá válni, 8 ezerből azért még jól lehet lakni, csak az ételek köre szűkül le kissé, bár némi áldozattal picit extrább dolog is bekerülhet, ha az embernek nagyon az kell.
2014. szept. 13. 16:05
 17/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Hasznosak és megfogadom az említett tanácsokat :)
2014. szept. 15. 09:30
 18/21 A kérdező kommentje:

15-ös! Nagyon kedves vagy. Hajdú-bihari vagyok, de nem szeretném elfogadni. Nem sérteni akarlak vele csak én érezném magam kellemetlenül.

Jó látni hogy vannak segítőkész emberek :)

2014. szept. 15. 09:32
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Rendben, de ha bajban vagy, vagy meggondoltad magad, írj!
2014. szept. 15. 11:04
 20/21 noikah válasza:
94%

a pennyben vasarolj ha tudsz, nagyon olcso.

van naluk 200ftert fel kg majas (dardas termekek)

400ert parizsi azt hiszem az is fel kg.

perdix csirke maj 300/fel kg

es van uveges bolognai szosz is amiben hus!!! is van, marha bar nem sok. az is 400ft kb. egy fel kgs tesztaval 2-3 de akar 4 evesre is be tudod osztani.

fozz krumplis tesztat, akar tejfoloset is, sult krumplit, tejberizst, tejbegrizt.

irok neked egy receptet amit en szoktam fozni ha nincs sok penzem es nagyon olcso de viszonylag finom.

hozzavalok

passzirozott paradicsom 1doboz=fel l (spar 200alatt van)

1kicsi suritett paradicsom (50-60ft, bar ez elhagyhato)

1fej hagyma

oregano, bazsalikom, fokhagyma granulatum (tesco spices cellar 30-40ft/db es 5-10 adaghoz is eleg)

1-3 kanal liszt

so

cukor v edesitoszer (anelkul is lehet)

olaj/vaj/zsiradek

fel kg teszta (orso vagy hasonlo)

fozd meg a tesztat, kozben keves olajon piritsd meg a hagymat ha kesz szorj ra annyi lisztet h meg azert folyekony legyen. rogton ontsd ra a paradicsomot es fuszerezd is izles szerint. hagyd foni meg 10-20percet. a kesz szoszt onts a tesztara.

lehet belefozni zoldseget, hust, beleutni tojast v akarmit, de igy a legolcsobb.

2014. szept. 17. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!