Sziasztok. 185 cm vagyok 90 kiló , 3 napja diétázom, igazából nem vagyok annyira kövér, szóval nem egy bálnára kell gondolni :DDDDD de van rajtam felesleg,régebben úgy volt, hogy rengeteg gyors kaján éltem, szóval 45 centis pizzát magamban megettem, 2gyrost magamban, este megkívántam a tojást baconnel, hozzá 3 kenyér, 8 virlsi 3 kenyér, de úgy hogy nem mozogtam semmit tartottam a 92-3 kilót most ez lement, és úgy gondolom, hogy tartom az egészséges életmódot, amit elkezdtem, de úgy érzem egy 32 centis pizza belefér az étrendembe,ha megkívánom (nem naponta :D )
ja és tartom magam a 1800 kalóriához naponta, ez megy is, egy pizzában max 2000 kalória van, azt meg lekocogom 1800ra :o
2014. aug. 11. 06:42
2/8 anonim válasza:
Az 1800 kcal a te méreteidhez nagyon kevés, kivéve, ha egész nap csak ágyban fekszel.
Javaslom, hogy jelentkezz a kalóriabázis.hu-ra, mert egyrészt ott ki tudod számolni, hogy mennyire van szükséged, másrészt a fórumon igen sok segítséget kapsz a többeiktöl étrend és sport terén is.
A kalóriaszámolás elönye - többek közt, hogy ehetsz pizzát is (mértékkel), meg akár szalonnás rántottát is (csak amennyiség nem mindegy)
2014. aug. 11. 08:24
3/8 anonim válasza:
Második, a szalonnás rántotta elég fogyókúrás étel, amennyiben nem tömöd magad szénhidráttal a többi étkezésnél...
A kalóriabázis pedig pont nem mondja meg, mennyi kell az embernek. Kiír az 900 kalóriás napi limitet is, ha túl gyors fogyást állít be az ember...
Kérdező, nem tartom a legnagyobb ötletnek, hogy egy pizza legyen a napi összételed, tápanyagszempontból elég rosszul jön ki úgy a nap... Attól még fogyni sokféleképpen lehet, de én inkább a kiegyensúlyozott étrendre voksolok, lehetőleg szénhidrátbombák nélkül. A szénhidrát- és zsírdús táplálkozás (a pizza pont ebbe esik) pedig pont nem fogyókúrás.
2014. aug. 11. 10:35
4/8 anonim válasza:
A kalóriabázis AZT mindenképpen kiadja, hoyg mennyi a napi szükséglet az életmüködések fenntartásához, és ez alá menni értelmetlen dolog.
Meg a szalonnás rántottát fogyókórásnak nevezni is enyhén szólva túlzás, a sok zsirfogyasztás egyértelmüen hízáshoz vezet (kivéve, ha folyamatos hasmenesed van töle:))
2014. aug. 11. 11:47
5/8 anonim válasza:
komoly diétád lehet, ha egy pizza belefér...nem csak a kalóriát kellene nézni, hanem a makrotápanyag tartalmat is. nem mindegy, hogy tarjás pizzából, vagy rizs+csirkemell+zöldgég kombóból viszel be 500kcal-t pl...
2014. aug. 11. 23:50
6/8 anonim válasza:
tedd fel ezt a kérdést a testépítés témakörben, ott adni fognak értelmes válszokat.
2014. aug. 11. 23:51
7/8 anonim válasza:
#4: Pl. a ketogén diéta kifejezetten a zsírból fogyást segíti (már ha megfelelő mennyiséget eszik az ember), de a kevésbé extrém, de azért alacsony szénhidrátbevitelű diéták is hatékonyak tudnak lenni. Én csak úgy tudtam fogyni, hogy levittem a szénhidrátot és fel a zsírt. Nyilván lehet máshogy is, de sok szénhidráttal a legtöbb embernek nehezebb. Kevés szénhidrát és nem nagyon kevés kalória esetén pedig nem nagyon lehet megkerülni a sok zsírt, persze van, aki ellavírozik, sok fehérje (azért egy határ fölött nem célszerű), nem kevés, de nem nagyon sok szénhidrát s nem túl kevés, de nem sok zsír... Kinek mi fekszik, ugye. Én több okból sem tudom kikerülni a sok zsírt, szerencsére nem is akarom. Nekem remek energia, de a párom pl. már annyit nem bír, mint én, ő pl. szénhidrát- és zsírdús étrenden él, de neki nem kell fogynia.
2014. aug. 12. 00:54
8/8 anonim válasza:
Nekem a sok zsír meg sok fehérje egyenlö az izületi gyulladással, fogyni csak úgy tudtam, hogy minimális zsír, napi max. 50 g fehérje és a többi szénhidrát (meg sport).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!