Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kukorica párlat készitése...

Jampi15 kérdése:

Kukorica párlat készitése előtt álok? HELP

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=2dEmSEFxeqQ

ez a videó alapján szeretném elkésziteni szóval annyi az egész hogy fogok 1-2 kg kukoricadarát 1kg cukrot és felöntöm forró vizel aztán hozzáadom az élesztőt desztilált vizel felöntöm és lezárom kotyogóval 5 nap mulva párlat készithető belőle? előre is köszönöm



2014. aug. 6. 15:02
 1/8 Phoney ***** válasza:

Igen, ez működőképes, és egyébként teljesen fölösleges desztillált vizet használni hozzá (viszont érdemes felforralni vagy fél napot állni hagyni, hogy ne legyen klóros).


Viszont ez nem kukoricapárlat, hanem cukorcefre (az amerikai moonshine-nak ez a hagyománya, nem ugyanaz, mint a kukoricawhisky). Az alkohol itt a cukorból erjed, a kukorica pedig élesztőtápot ad és némi kukoricás ízt (a valódi kukoricapárlat az eltérő kongenerek miatt más ízű).


Ja, és ezeknél 65%-tól már utópárlatot kell elvenni, különben rossz íze lesz. Később újra lehet finomítani az előpárlattal.

2014. aug. 7. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
értem tudom van a rendes módszer is de ahoz árpa kell csiráztani stb bonyolultabb szóval 10 liter ha kifőzöm akkor kb mennyi alcohol lenne 65 fok alattira nem főzöm akkor mennyi 65 fokos jön le kb és van olyan jó mint a alma vagy valami ilyesmiből főzött pálinka?
2014. aug. 7. 10:32
 3/8 Phoney ***** válasza:

Ha jól sikerült, akkor jól iható, de nem kimondottan finom, szokatlan íze van.


Ezen a fórumon a 9. hozzászólásban mindent megtalálsz a cukros-kukoricás cefréről: [link]


Lefőzni a brandy-módszer szerint kell,

2014. aug. 7. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
milyen az a brandy lefőzési módszer? előre is köszönöm :) meg hogy mi ez a vakulásos sztori megvakulhatok az italtól :o segitsél kérlek
2014. aug. 7. 14:17
 5/8 A kérdező kommentje:
[link] igyfogom csinálni :)
2014. aug. 7. 14:42
 6/8 A kérdező kommentje:

Ha egy lefözésre elegendö feje és farka összegyült akkor felötjük egy következö (kármentö) lepárlásra.( Ehhez adjuk a legelsö “ édes “ cefre fözésekor kapott elsö párlatot is) A másod-cefrét a következö cefrével együtt fözzü ki.

Ezt nemértem 2 szer kell átfőzni mindet vagy csak az első párlatot és utána a többinek csak az elejét és az utóját nagy segitség lenne köszi előreis

2014. aug. 7. 16:03
 7/8 Phoney ***** válasza:

A brandy-módszert megtalálod ugyanott a 6. hozzászólásban, a brandy készítésénél. Megvakulni nem nagyon lehet saját erjesztésű italtól, és a metanoltartalom egyébként is a csak gyümölcspárlatoknál jelent némi problémát, gabonánál vagy kristálycukornál nem.


Az idézett rész arról szól, hogy a finomításkor elvett elő- és utópárlatot összeöntve megint le lehet finomítani, mert aránylag sok van elvéve. A fórum tetején van egy link az "Égetett szeszesitalok" fórumhoz, ott tudnak bővebben segíteni azok, akik ezeket csinálják.

2014. aug. 7. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszi már beszélgettem az ottaniakkal és sokat segitettek 2 napja folyamatosan olvasok hétvégére neki is álok mégegyszer is köszi
2014. aug. 8. 16:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!