Kukorica párlat készitése előtt álok? HELP
https://www.youtube.com/watch?v=2dEmSEFxeqQ
ez a videó alapján szeretném elkésziteni szóval annyi az egész hogy fogok 1-2 kg kukoricadarát 1kg cukrot és felöntöm forró vizel aztán hozzáadom az élesztőt desztilált vizel felöntöm és lezárom kotyogóval 5 nap mulva párlat készithető belőle? előre is köszönöm
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Igen, ez működőképes, és egyébként teljesen fölösleges desztillált vizet használni hozzá (viszont érdemes felforralni vagy fél napot állni hagyni, hogy ne legyen klóros).
Viszont ez nem kukoricapárlat, hanem cukorcefre (az amerikai moonshine-nak ez a hagyománya, nem ugyanaz, mint a kukoricawhisky). Az alkohol itt a cukorból erjed, a kukorica pedig élesztőtápot ad és némi kukoricás ízt (a valódi kukoricapárlat az eltérő kongenerek miatt más ízű).
Ja, és ezeknél 65%-tól már utópárlatot kell elvenni, különben rossz íze lesz. Később újra lehet finomítani az előpárlattal.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha jól sikerült, akkor jól iható, de nem kimondottan finom, szokatlan íze van.
Ezen a fórumon a 9. hozzászólásban mindent megtalálsz a cukros-kukoricás cefréről: [link]
Lefőzni a brandy-módszer szerint kell,
Ha egy lefözésre elegendö feje és farka összegyült akkor felötjük egy következö (kármentö) lepárlásra.( Ehhez adjuk a legelsö “ édes “ cefre fözésekor kapott elsö párlatot is) A másod-cefrét a következö cefrével együtt fözzü ki.
Ezt nemértem 2 szer kell átfőzni mindet vagy csak az első párlatot és utána a többinek csak az elejét és az utóját nagy segitség lenne köszi előreis
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A brandy-módszert megtalálod ugyanott a 6. hozzászólásban, a brandy készítésénél. Megvakulni nem nagyon lehet saját erjesztésű italtól, és a metanoltartalom egyébként is a csak gyümölcspárlatoknál jelent némi problémát, gabonánál vagy kristálycukornál nem.
Az idézett rész arról szól, hogy a finomításkor elvett elő- és utópárlatot összeöntve megint le lehet finomítani, mert aránylag sok van elvéve. A fórum tetején van egy link az "Égetett szeszesitalok" fórumhoz, ott tudnak bővebben segíteni azok, akik ezeket csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!