Mi a különbség a hosszúkávé és az espressp kávé között?
Az espresso,rövid/kicsi tömény és erős.Magyar megfelelője a rövid erős kávé.
A hosszú...az több vízzel készül,és ha tejjel van öntve akkor már capuccinó.
Korrigálnám az első hülyeségét.
Az espresso valóban a magyar rövid kávénevezetű dolog, 25 ml-es.
A hosszú kávé az espresso forró vízzel felöntött változata vagy a több vízzel elkészített espresso, az elkészítése változó (americano, lungo, long black, stb.).
A cappuccino ezzel szemben 1 rész espresso, 1 rész forró tej és 1 rész tejhab. Ha tejet adsz a hosszúkávéhoz, az tejes kávé, nem cappuccino.
Az, hogy hülyeségeket írtál sajnos nem kedvesség kérdése, hanem tény.
Nem értem, hogy miért válaszolsz egy kérdésre, amikor teljesen egyértelmű, hogy nem helytálló amit írsz?
5. Ötletem sincs, hogy a Starbucks-ban mit hogyan készítenek, de hagyományosan a latte macchiato száraz, könnyű tejhabon (macrofoam) át öntött espresso, így az espresso a fajsúlykülönbség miatt lassan a tetejére jön fel, és kicsit összemosódik, nem tisztán rétegeződik.
A frappé pedig minden esetben egyszerűen egy hideg, jeges, tejes ital.
Koszonom!
Tehat a frappe az nem is igazan kave?
Mar csak azt nem ertem, hogy a Starbucks miert tekinti kulon italnak a lattet es a machiatot....egyszer ezt irjak, egyszer azt, kozben meg ugyanugy keszul?
Azért, mert a latte macchiato egyfajta latte.
A latte alatt gondolom a caffé lattét értik, ami az olasz tejeskávé, gőzölt tejet adnak az espressohoz. A macchiatónál egyrészt fordított a sorrend, másrészt tejhab kell ugye.
A frappé általában porból készül, ritkán tesznek bele valódi kávét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!