Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a vajat kihabosít...

Hogyan lehet a vajat kihabosítani cukorral?

Figyelt kérdés
Ebben azt nem értem csak, hogy olvasztottan kell a vajat, vagy hogyan? Az interneten ugyanis egy csomó olyan recept van, ahol van hozzá kép, és ott mindig szilárd állapotban rakják hozzá, úgy viszont nem igazán sikerül

2014. júl. 16. 09:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem szükséges megolvasztani, elég, ha egy órácskát pihen a vaj a konyhapulton, hogy szobahőmérsékletű legyen, addig előkészíthetsz minden mást. Annyira legyen puha, hogy magától még ne folyjon, de ha belemarkolnál, teljesen szét tudnád nyomni. Ezt már könnyen elviszi a habverő, de nem fröcsög szanaszét, mint az olvasztott vaj.
2014. júl. 16. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Kezdő szakács panasza: nagyon lassan...

Először is, nem árt, hogyha puha (de nem olvasztott) a vajad, ahogy az előző írja. Ez nem látszik a képeken.

Másodszor is, légy kitartó! Ha jól (meg jó sokáig) csinálod fel fog tűnni, hogy a cukorszemek kisebbednek majd eltűnnek és az egész cucc meg világosabb meg krémesebb lesz, mint amikor elkezdted.

2014. júl. 16. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, azért szokták kristálycukorral habosítani, mert mire a cukor a vajban eltűnik, addigra biztosan habos lesz.

Azért ne hűtött vajjal kezdd, abba tényleg bele lehet fáradni, még géppel is.

Semmiképp ne olvasztott vaj legyen, mert teljesen más lesz a végeredmény.

És, ahogy írták, türelem, de nem vészes:)

A gépet is pihentetheted közben pár percig.

Régen fakanállal kevertük ki, felváltva, többször is leizzadva, de azért sikerült :D

2014. júl. 16. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a jótanácsokat :)
2014. júl. 16. 16:29

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!