A Fővám téri vásárcsarnokban miért van a húspultoknál orrfacsaró hypószag?
Eddig a Tesco-ban vettem a csirkemellfilét, viszont az utóbbi időben kacsintgattam a vásárcsarnok irányába ahol 100-200Ft-tal olcsóbban lehet hozzájutni.
2x vásároltam is ott, nem volt bajom tőle, a húsnak sem volt baja, viszont nagyon sokszor, émelyítően, hányingerkeltően erős hypó szag terjeng a húspult körül, és a húsok sem tűnnek frissnek (légy van rajtuk, piros foltok). Ma voltam, és elment az étvágyam, így inkább elmentem a Tescoba és megvettem 100ft-tal drágábban a szép, rózsaszín csirkemellfilét...
Lehet, hogy paranoiás vagyok, de valahogy jobban bízom abban, hogy a nagyáruházakban, jobban odafigyelnek arra, hogy higiénikus legyen a tárolás stb., a csarnokban pedig a hypóval próbálják elnyomni a nem friss hús szagát. Vagy éppen fordítva van? Az áruházi a szar, a "piaci" pedig a jó? Ti mit mondtok?
Ezzel így önmagában semmi baj nincs.
A hypo mai napig az egyik legjobb fertőtlenítő szer, jobb mint az akármilyen "disinfekt" 500-szoros (!) áron, ami lehet hogy szagtalan, lehet, hogy ér is valamit, de egy vállalkozó nem engedheti meg magának.
Évtizedekig jó volt a hypo, most is bárhol elfogadják, csak néhány üzletember próbál pénzt csinálni abból, hogy kilobbizza, hogy csak a saját "HACCP"-s szarját lehessen használni.
Még a régebbi ÁNTSZ, régebben KÖJÁL, mostani hatáskörben Állat egészségügyi hatósági szabályozásban (igen, Magyar Közlönyben megjelent valós hatósági szabályozás, nem csak egy most divatos légből kapott opcionálisan kitalált hülyeség)
is szó szerint az van, hogy konyhák, hentes boltok hús előkészítő helyiségeiben az elfogadott szag, a gyenge hypo szag!
Igaz, nem erős, és nem a füstölt kolbász szagát kéne elnyomni...
ezért is írtam, hogy önmagában ezzel még semmi probléma nincs.
Ettől még ugyanúgy előfordulhat ott is gányolás, mint ahogy a teszkóban is.
De ezt szagról a legritkább esetben állapítod meg.
Ehhez belülről kell ismerni a rendszert, vagy ismerős kell az eladók között, akitől megtudhatod, melyik áru milyen régi. Mindegy, hogy kis magán bolt, vagy multi.
És az is az adott üzletvezetőn (tulajdonos, vagy egység menedzser) múlik, hogy adott esetben hogyan dönt.
Árulja még a romlófélben lévő cuccot, átmosva, levákumozva, hypoval elfedve, vagy benyeli a veszteséget, nem kockáztat, és kidobja.
De mindkét szemlélet előfordul ugyanúgy bárhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!